Opinia Timisoarei

Atentie, soferi! S-a dat verde la controale fara precedent in Timis! Politistii va pandesc pe o multime de drumuri din judet

TIMISOARA. Exchipe mixte, de la Consiliul Judetean si de la Politia Timis, vor opri masinile care circula pe drumurile judetene si le vor controla la sange documentele. Totul in baza unui protocol semnat la sediul CJT.

Mai exact, politistii si angajatii Consiliului Judetean vor verifica daca masinile de mare tonaj au sau nu autorizatiile necesare pentru a circula pe aceste sosele.

Protocolul a fost semnat de presedintele Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu si seful Politiei Timis, Ion Mirescu.

Pe multe drumuri nu se respecta legea cu privire la acest aspect (la obtinerea de autorizatii de transport – n.r.). La Politia Rutiera exista o evidenta a accidentelor care s-au petrecut pe drumurile din judet si cauzele. De multe ori cauza este infrastructura, iar deteriorarea s-a datorat masinilor cu tonaj mare. Nu e posibil sa nu se intervina, mai ales ca exista si o campanie de prevenire. Cei care incalca legea trebuie sanctionati, daca nu intra in legalitate„, a declarat Mirescu.

Liderul CJ Timis a spus, la randul sau ca in urma acestui protocol se va trece la amendarea celor care incalca legea, dar si ca acestia nu vor mai fi pasuiti.

Legile sunt in vigoare de mult timp. Chestiunea de informare e depasita de mult timp. Este o treaba care trebuie respectata, iar legea in Romania trebuie respectata, iar aceasta informare nu isi are rostul. Din pacate, in judetul Timis – si aici vina apartine institutiei pe care o conduc – pe reteaua de drumuri judetene nu s-a respectat legea din acest punct de vedere. Nu vreau sa generalizez, sunt si exceptii, dar acestea sunt foarte putine. Dincolo de cetateni, care sunt primii pagubiti, apropo de structura caselor, in al doilea rand institutia pe care o conduc acuma e pagubita de mai multa vreme. Institutia e pagubita pentru ca nu se incaseaza pe acele autorizatii de transport de la 25 la 40 de tone, peste 40 tone nu mai ai voie deloc pe drumuri judetene, trebuie sa folosesti reteaua de drumuri nationale. Apoi noi trebuie sa venim sa reparam drumurile stricate de acest trafic greu„, a declarat Grindeanu.

In judetul Timis exista un cantar mobil functional pentru cantarirea masinilor de mare tonaj, iar in scurt timp se va achizitiona un al doilea. Totodata, se va realiza si un punct fix pe un drum judetean pentru cantarirea masinilor.

Conform legii, fiecare transportator care foloseste drumurile judetene si care transporta marfa de 25-40 tone trebuie sa obtina o autorizatie de la Consiliul Judetean Timis, iar pentru acesta este nevoie sa plateasca o taxa de aproximativ 250 de lei pe transport.

De cele mai multe ori, desi transportatorul circula fara aceasta autorizatie, pretul acesteia se regaseste in facturi, ilegal.

Exit mobile version