Opinia Timisoarei

Atentie, soferi, nu va mai ajuta ‘blitul’ cu farurile! PRIMUL pistol radar e in trafic in Timis! Unde e amplasat?

TIMISOARA. S-au dus vremurile in care soferii se putea avertiza atunci cand stiau ca sunt amplasate radare pe sosele. Politistii au scos din dotare tot arsenalul, ca sa ii prinda pe cei care nu respecta regulile de circulatie.

Dupa radarele in cascada si cele fantoma, politistii au iesit de azi pe sosele cu un aparat de ultima generatie, care poate sa inregistreze viteza masinilor de la mai bine de 1 kilometru, folosind unde laser. Se numeste cinemometru, are forma unui pistol, iar politistii se lauda ca pot prinde orice vitezoman cu ajutorul lui, evident in conditii de drum drept.

Aparatul aduna pe cardul de memorie inregistrari video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca masinii, placuaa de inmatriculare si chiar trasaturile faciale ale conducătorului auto. Cu ajutorul lor, politistii rutieri, care au fost instruiti in cadrul unor cursuri in ceea ce priveste utilizarea aparaturii, vor atţiona pentru combaterea eficienta a vitezei excesive pe şosele si preintampinarea accidentelor.

Dupa cum opiniatimisoarei.ro va informa, in septembrie anul trecut, politistii rutieri din Timis au primit un astfel de aparat radar de tip pistol pentru probe si antrenament.

Astazi, un echipaj dotat cu un astfel de dispozitiv s-a plasat inainte de localitatea Ortisoara.

FOTO: Facebook/Radare Timisoara + judet

CITESTE SI: Atentie, soferi! ‘Blitul’ cu farurile nu va mai ajuta sa scapati de RADAR, la Timisoara! Cu ce va asteapta politistii in trafic?

Exit mobile version