Opinia Timisoarei

Atentie, soferi! Intra in functiune RADARELE in Timisoara! De cand pornesc amenzile Big Brother?

TIMISOARA. E oficial! Pornesc radarele fixe in mai multe intersectii din Timisoara, iar soferii filmati de sistemul video vor fi amendati, daca vor fi prinsi pe picior gresit! Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Vesti extraordinare despre Clinica de Mari Arsi de la Timisoara. Cand isi va deschide portile si ce alte mari proiecte incep la Spitalul Judetean? 

Potrivit edilului, camerele video si radarele vor fi functionale incepand de marti, 14 martie, dupa incheierea protocolului cu Politia Rutiera.

De saptamana viitoare, toti cei prinsi de camerele video ale sistemului Big Brother ca vor trece pe rosu prin intersectii, nu vor acorda prioritate sau nu vor respecta viteza legala, vor primi acasa amenzile.

De marti intra in functiune sistemul de radare si detectarea trecerilor pe rosu in intersectii cu conectare la politie si amenzi pentru cei ce nu respecta legea. Nu vrem sa fie amendati timisorenii si cei ce vin in Timisoara, de aceea anunt cu 5 zile inainte. Ii rog pe cei ce circula in Timisoara sa circule disciplinat pentru ca nu avem nevoie de venituri din amenzi si unele amenzi sunt mari. Sunt uimit cati inconstienti sunt in oras sau in trecere pe aici. In permenenta trec pe rosu in intersectii„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Politia va avea acces la toate inregistrarile de pe camerele video, precizeaza edilul.

Ne-am inteles cu cei de la politie sa le asiguram conectare online la sistem si acces total la inregistrari. Vom face asta si atunci Serviciul rutier va putea lucra operativ„, a precizat Nicolae Robu.

Toate informatiile culese de pe componentele sistemului vor fi folosite pentru acordarea de sanctiuni pentru abateri de la lege. Detectia vitezei se face cu senzori specifici (bucle inductive duble), detectia trecerii pe culoarea rosie a semaforului se face cu senzori de trecere cu bucle inductive si camere de luat vederi dedicate. Filmarea la pozitia de masura se realizeaza cu cel putin cate o camera video, amplasată corespunzator. Detectia automată a numerelor se face software, la nivelul centrului de comanda.

Sunt 230 de camere video in sistem, se inregistreaza tot, si avem radare in sapte intersectii„, a adaugat primarul Nicolae Robu.

134 de intersectii supravegheate video prin 230 de camere, sapte radare de viteza si 13 de informare, sunt doar cateva dintre cifrele proiectului Trafic Management. Sistemul de supraveghere video a traficului a fost implementat cu ajutorul firmei Swarco, cea care a reusit sa il faca pentru 24,1 milioane de euro, fata de 24,6, cu cat fusese adjudecat initial.

In cladirea in care a fost pus la punct sistemul se afla si camera de comanda, unde se afla serverele retelei, care au capacitate de stocare a imaginilor de pana la 30 de zile. Camera serverelor poate fi insa extinsa in viitor.

Unde gasim radarele fixe in Timisoara?

Soferii care sunt tentati sa incalce regulile de circulatie vor trebui sa aiba grija mai mare in mai multe zone din Timisoara. Cele sapte radare sunt pozitionate in sase locatii din oras:

– Calea Aradului
– Calea Lipovei(Sever Bocu)
– Calea Dorobantilor
– Calea Sagului
– Calea Buziasului
– pasajul Michelangelo, unde sunt instalate doua radare

UPDATESeful Politiei Rutiere Petru Rumega, despre AMENZILE Big Brother ce vor curge la Timisoara, anuntate de Nicolae Robu: n-am iscalit nimic cu Primaria 

Exit mobile version