Opinia Timisoarei

Atentie, soferi. Cu ce se vor trezi in parbriz cei care isi lasa masinile parcate pe pistele de biciclete

TIMISOARA. O noua masura impotriva soferilor care isi lasa masinile parcate pe pistele de biciclete. De data aceasta, chiar biciclistii ies la atac.

Verde pentru Biciclete a pornit o noua campanie de constientizare a soferilor care parcheaza pe pistele de biciclete, incurcand, astfel, biciclistii. Acestia au amplasat in mai multe locuri din oras pliante, pe care biciclistii sa le puna in parbrizul masinilor care le stau in drum, pe pistele special amenajate.

„Ai parcat pe pista de biciclete, stim ca te grabesti si ca nu prea sunt locuri de parcare prin oras, dar asta putea fi o amenda intre 250 si 625 de lei si 2 pana la 3 puncte penalizare la permis. Te rugam lasa pistele de biciclete pentru biciclisti, pentru ca o bicicleta in plus inseamna o masina in minus in traficul timisorean”, scrie pe pliantul conceput de cei de la Vede pentru Biciclete.

Pentru inceput, 500 de astfel de flyere vor fi gasite in mai multe locatii din oras.

„In perioada urmatoare, vom face publice locatiile partenere de unde biciclistii pot ridica aceste flyere gratuit. Atunci cand vor merge pe pista si gasesc o masina parcata pe ea, sa lase un astfel de flyer in parbrizul ei. Exista un numar de telefon pentru astfel de sesizari, dar vrem sa fim mai personali decat atat si sa oprim acest razboi intre soferi si biciclisti. Vom prezenta si o statistica: anul trecut, sapte biciclisti au murit in judetul Timis in accidente rutiere. Vrem sa rugam soferii sa aiba grija atunci cand fac un viraj, cand schimbă banda sau cand deschid portiera”, a spus Ana Munteanu, coordonatorul Verde pentru Biciclete.

Exit mobile version