Opinia Timisoarei

Atentie! Piuneze aruncate pe pista de biciclete care leaga Timisoara de Serbia. Mai multi biciclisti au facut pana. Foto

TIMISOARA. Pericol de accidente pe pista de biciclete care leaga Timisoara de Serbia, dupa ce vineri dupa-amiaza au fost gasite o multime de piuneze aruncate pe asfalt. Si, se pare, nu este pentru prima oara cand se intampla una ca asta.

CITESTE SI: Masina rasturnata, dupa ce s-a izbit de un cap de pod pe soseaua Timisoara – Lugoj. Soferita era bauta. Foto 

Descoperirea a fost facuta de doi biciclisti aflati in plimbare care s-au oprit si a inceput sa le adune pentru a evita posibile accidente.

Piunezele au fost gasite in apropiere de Uivar, aruncate cu pumnul, in zone diferite, la aproximativ 200 de metri distanta unele de altele.

Eu mergeam catre Uivar in momentul in care un domn mi-a facut semn sa ma opresc si mi-a spus ca sunt piuneze aruncate pe asfalt. Au fost vreo doua sau trei locuri, la distanta unul de altul, in care erau aruncate. Un alt biciclist a trecut cu o cursiera, i-am facut semn sa opreasca si nu a facut-o, dupa care una dintre piuneze i-a strapuns roata si a facut pana„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro unul dintre biciclisti, cititor al publicatiei noastre.

Biciclistii au adunat obiectele intepatoare gasite, insa spun ca nu este o intamplare.

Din cate mi s-a spus, s-a mai intamplat si in alte dati. Nu stim cine le-a aruncat, poate niste copii care vor sa se distreze, dar cred ca trebuie tras un semnal de alarma pentru ca si camerele si cauciucurile sunt scumpe si nu convine nimanui sa plece la plimbare cu bicicleta spre Serbia si sa se intoarca pe langa ea la Timisoara. Sper ca in viitor sa patruleze si politia pe aici, poate asa nu se mai intampla astfel de lucruri. Am vazut chiar si urme de roti de tractor pe pista, dupa Sanmihai„, a mai spus cititorul opiniatimisoarei.ro.

Va reamintim, pista de biciclete care pleaca de la Timisoara si merge pe malul canalului Bega si asigura legatura cu Serbia este cea mai lunga din Romania. La finalul saptamanii trecute, peste 1000 de oameni au mers pe aceasta ruta, pe doua roti, pana in tara vecina, in cadrul unui eveniment care a facut posibila deschiderea temporara a unui punct de trecere frontiera.

Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri pe teritoriul Romaniei si parcurge traseul de la Podul Modos, de la iesirea din Timisoara, spre Sanmihaiu Roman, si pana la granita cu Serbia. In continuare, pista isi urmeaza drumul inca 43 de kilometri, pe teritoriul tarii vecine, pana la Zrenjanin.

Pista de biciclete ce leaga Timisoara de frontiera a fost inaugurata in anul 2015, valoarea proiectului fiind 2,3 milioane de euro, bani europeni. In cadrul proiectului, au mai fost cumparate si 30 de biciclete.

Exit mobile version