Opinia Timisoarei

Atentie, parinti! Schimbari in calendarul de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare

Greva din sistemul de invatamant a dus la amanarea examinarilor la clasa a VI-a si ar putea pune in pericol si Evaluarea Nationala sau Bacalaureatul. Ministerul Educatiei a schimbat deocamdata calendarul pentru inscrierea elevilor in invatamantul primar.

CITESTE SI: Dupa ce au fost cumparate certificatele de poluare pentru Timisoara, Petru Nenu se intoarce la conducerea Colterm 

Prima etapa a inscrierilor se va finaliza in 12 iunie, iar pana la aceasta data urmeaza sa se faca urmatoarele operatiuni:

– procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor prin care se solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere;

– repartizarea, la scoala de circumscriptie, a copiilor ai caror parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie si nu au fost repartizati din lipsa de locuri si care au exprimat aceasta optiune in cererea de inscriere;

– afisarea, in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratelor scolare a listei copiilor inmatriculati si a numarului de locuri libere„, transmit reprezentantii Ministerului Educatiei.

Pentru etapa a doua de inscrieri, in perioada 13 – 16 iunie vor fi depuse si transmise cererile-tip de inscriere de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la aceasta etapa. Tot in acest interval urmeaza sa fie facuta validarea cererilor de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.

Din 19 iunie pana 10 iulie se va face procesarea cererilor de inscriere, la nivelul unitatii de invatamant, in limita locurilor ramase libere, dar si afisarea la fiecare scoala a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.

In perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi solutionate, de catre inspectoratele scolare, cererile parintilor/tutorilor legal instituiti/reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Exit mobile version