Opinia Timisoarei

Atentie, NU beti apa de aici! Fantani – pericol public, la Timisoara! Iata LISTA!

TIMISOARA. Mai multe fantani publice, din Timisoara, nu mai au apa buna de baut. Timisorenii care obisnuiesc sa ia apa din aceste foraje sunt sfatuiti chiar de catre primarul Nicolae Robu sa nu le mai foloseasca, o perioada de timp.

Ne preocupa foarte mult sanatatea si securitatea cetatenilor Timisoarei si periodic facem analize ale calitatii apei. La un numar de fantani apa nu are calitatea ceruta. Atunci dispunem masurile de rigoare: inchiderea pana cand masuratorile vor arata ca s-a ajuns la parametrii aprobati prin lege”, a spus Nicolae Robu.

In total la 94 de fantani din oras s-au facut masuratori. dintre acestea, la zece sunt cresteri de bacterii peste limita. Este vorba de fantanile din urmatoarele locatii: Parc Petofi, bd Sudului, strazile Astrilor, Dragalina, Favorit, Munteniei, Bucovina, Ion Ionescu de la Brad, Foisor, St. O. Iosif.

Mai sunt alte 12 fantani din Timisoara la care apar anumite probleme de natura chimica. Sunt cresteri ale parametrilor de mangan si fier la fantanile de pe Rusu Sireanu, Podgoriei, Parc Petofi, Chisodei, Musicescu, Sudului, Macilor, Tacit, Leandrului, Foisor, Parc Mistral si Parc Botanic.

Ii rugam pe cetateni sa inteleaga situatia. Se lua prompt masurile de rigoare pentru rezolvarea situatiei”, a mai spus primarul.

Masuratorile se fac cel putin trimestrial la fantanile forate din Timisoara.

Exit mobile version