Opinia Timisoarei

Atentie cand faceti galagie, cand mutati mobila sau dati gauri in pereti! Orele de liniste se modifica in Timisoara

UPDATE! S-a stabilit! Orele de liniste au fost modificate in Timisoara.

Timisorenii vor trebui sa faca liniste atat seara, intre orele 22:00 si 8:00, dar si dupa-amiaza, intre orele 13:00 – 14:00. In caz contrar, risca amenzi destul de mari de la politistii locali. Decizia a fost luata in sedinta ordinara de marti a Consiliului Local Timisoara.

____________________________________________________________________________________________

TIMISOARA. Mare atentie cand ascultati muzica la maximum sau cand decideti sa faceti schimbari in locuinte. Alesii locali vor sa modifice orele de liniste in Timisoara, asa ca riscati amenzi daca nu respectati programul!

Consilierii locali voteaza marti noul program de liniste. Acesta va fi intre orele 22:00 si 8:00, dar si intre orele 13:00 – 14:00.

„Este interzisa tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00 – 08:00 si 13:00 – 14:00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Potrivit reprezentantilor Politiei Locale, in ultimele 6 luni, oamenii legii s-au dus acasa la sute de timisoreni care au cerut ajutor pentru a-i face pe vecini sa respecte linistea. Majoritatea apelurilor la politie se efectueaza insa noaptea.

„Sunt foarte multi timisoreni care suna la noi, dar nu se confirma pana la urma, asa ca politistii nu se mai deplaseaza”, spune purtatorul de cuvant al Politiei Locale.

Seful Politiei Locale, Doru Spataru, spune ca vechiul program nu respecta legea pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala. In prezent, timisorenii trebuie sa faca liniste intre orele 15:00 – 17:00 si 22:00 – 06:00. Iar amenzile sunt destul de mari, intre 500 si 1.000 de lei pentru persoanele fizice si intre 1.000 si 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Proiectul a fost deja aprobat de toate comisiile Consiliului Local. Nu mai ramane decat ca alesii sa il voteze in sedinta ordinara de marti.

Exit mobile version