Opinia Timisoarei

Atentie, biciclisti! Primiti amenzi usturatoare daca traversati trecerile de pietoni pe bicicleta la Timisoara!

TIMISOARA. Curg sanctiunile pentru biciclistii care nu se dau jos de pe mijloacele de transport pe 2 roti la trecerile de pietoni. Atentie insa! Amenzile sunt usturatoare si va pot lasa fara bani de cheltuiala o perioada.

Politistii locali stau de cateva saptamani bune pe pietonala Marasesti si ii vaneaza pe biciclistii care nu respecta legea. Potrivit Politiei Locale, in ultima perioada au fost aplicate 32 de sanctiuni, majoritatea avertismente insa. S-a dat si o amenda si cei care sunt prinsi a doua oara, primesc direct amenda.

„S-au dat sanctiuni in mai multe locuri. Strada Marasesti este supravegheata permanent de politistii locali. Pana la ora actuala, politistii au aplicat 32 de sanctiuni. Una singura a fost amenda. Conform articolului 161 litera o din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, se interzice conducatorilor de mopede sa traverseze drumurile publice pe trecerile destinate pietonilor in timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau moped. Sanctiunea este intre 6 si 8 puncte amenda, punctul amenda este de 80 de lei”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Georgina Velicu, purtator de cuvant Politia Locala.

Asadar, daca este sa se aplice amenda minima, biciclistul care nu se da jos de pe bicicleta la trecerea de pietoni ramane fara 480 de lei in portofel.

Exit mobile version