Opinia Timisoarei

Atentat terorist impotriva unui autocar cu turisti istraelieni in statiunea Burgas, in Bulgaria! Cel putin 6 morti

UPDATE: Bilantul victimelor din atentatul terorist de pe litoralul bulgaresc a crescut. Ultimele date indica 7 morti si peste 20 de raniti in atacul asupra unui autocar cu turisti israelieni aflat la aeroportul din Burgas. Printre victime nu se afla niciun roman, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

____________________________

UPDATE: Cel putin 3 morti si 20 de raniti, arata un ultim bilant al atacului terorist de la Burgas, Bulgaria

Israelul acuzaza Iranul de implicare in atacul din Bulgaria asupra turistilor israelieni la aeroportul din Burgas.

Miscarea siita libaneza Hezbollah sugereaza ca este implicata in atentatul din Bulgaria, ipoteza confirmata de premierul Israelului, care a acuzat Iranul, un sustinator al Hezbollah.

Potrivit postului de televiziune Al-Manar, apartinand miscarii teroriste siite Hezbollah, turistii israelieni din Bulgaria au fost atacati cu grenade si mitraliere.

In paralel, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, pentru ziarul Haaretz, ca Iranul este implicat in atentatul antiisraelian din statiunea bulgara Burgas.

Regimul islamist de la Teheran este acuzat de sustinerea acordata miscarii siite Hezbollah, activa in sudul Libanului.

___________________

Cel putin cinci persoane au fost ucise si numeroase altele au fost ranite intr-o explozie care a vizat un autocar cu turisti israelieni in parcarea aeroportului din statiunea bulgara Burgas, relateaza site-ul Novinite.com.

Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anuntat ca trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost ranite in atentatul care a vizat autocarul cu turisti israelieni. Bilantul a fost modificat ulterior, neoficial, la cinci morti, noteaza Novinite.

Nu este primul incident de acest gen in Bulgaria. in ianuarie, oficialii de la Sofia au anuntat ca au reusit sa impiedice un atac cu bomba care viza tot turisti israelieni.

Comentatorul militar al televiziunii publice israeliene vorbea, in ianuarie, despre posibilitatea ca acea tentativa sa fie legata de apropierea datei la care se implineau patru ani de la asasinarea unuia dintre fondatorii organizatiei militare libaneze Hezbollah, ucis intr-un atentat in februarie 2008 la Damasc. Hezbollah a acuzat Israelul ca se afla la originea acestui asasinat.

Exit mobile version