Opinia Timisoarei

Armata a oprit lucrarile la extinderea liniei de tramvai catre noul mall din Calea Sagului, la Timisoara! De ce?

TIMISOARA. Situatie halucinanta la Timisoara, pe santierul extinderii liniilor de tramvai din Calea Sagului catre viitorul mall al orasului. Lucrarile au fost sistate din pricina ca la dosar nu exista o aprobare de la Marele Stat Major al Armatei. Acest lucru a fost dezvaluit de primarul Nicolae Robu, uluit si el de ceea ce prevede legea.

Am dat dispozitie de oprire a lucrarilor pana se obtin avizele de la Marele Stat Major al Armatei si de la Mediu pentru mutarea statiei de monitorizare a aerului. Ce sa fac? Sa ma plang?„, a declarat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

Edilul a explicat ca pare incredibil, dar asa este legea. O astfel de extindere de linii de tramvai trebui sa aiba si un asemenea aviz, fiind socotita o lucrare strategica.

A mai aparut un lucru bizar, ca in anul 2015 nu poti sa faci asa ceva, extinderea unei linii de tramvai fara aprobarea Marelui stat Major al Armatei din considerente de aparare. Lucrarea sta pe loc cu toate consecintele de rigoare. Sa speram ca se va aproba cat mai curand si vor da acordul repede. Linia de tramvai va fi carosabila, nu va fi dedicata tramvaiului, a fost o conditie pe care am pus-o celor de la nepi, sa nu afecteze traficul rutier„, a precizat Nicolae Robu.

Intrebat cum de nu s-a stiut despre acest aviz, primarul a dat vina pe cei de la Urbanism.

A fost o scapare a celor de la Urbanism ca nu au luat in considerare ca e nevoie de aprobare de la marele stat major. Am aflat printr-un control venit de la Inspectoratul de Stat in Constructii, se zice ca in urma unei sesizari direct la Bucuresti„, a mai spus Nicolae Robu.

Edilul a mai spus ca nu poate estima cand se va finaliza lucrarea pe soseaua spre Sag, in zona noului mall.

Nu pot sa fac o estimare cand e gata. Nu am sunat la Bucuresti sa ma interesez, ca dupa aceea o sa se spuna ca am facut trafic de influenta. Stiu ca lumea pe mine ma va injura, dar nu am nicio vina. Cand am candidat la functia de primar am stiut ca va trebui sa o incasez fara sa am nicio vina, dar e adevarat ca viata bate ceea ce mi-am imaginat eu„, a spus Robu.

Exit mobile version