Opinia Timisoarei

Armata a inceput amenajarea spitalului de campanie pentru bolnavii cu coronavirus de la Timisoara. Foto 

TIMISOARA. A pornit deja operatiunea de ridicare a spitalului militar de campanie de la Timisoara. Acesta va fi dedicat ingrijirii pacientilor cu coronavirus, cazuri usoare si medii.

Primele utilaje ale Armatei au ajuns la stadionul CFR si pregatesc terenul pentru ridicarea corturilor ce vor adaposti paturile pentru bolnavi si aparatura medicala.

Reprezentantii MApN au ales acest loc, , din vecinatatea Garii de Nord, dupa ce au analizat mai multe variante, intre care iesirea din Timisoara pe Calea Torontalului, in zona aerodromului Cioca, respectiv Stadionul Dan Paltinisanu.

Sistemul Medical Modular de Interventie si Tratament de la Timisoara va avea rolul de a trata cazurile usoare si medii de infectari cu COVID-19 pentru judetul Timis si zona de vest si va asigura decongestionarea altor unitati medicale din zona de vest. Unitatea mobila va avea si o tabara de carantinare, cu o zona de izolare si triaj pentru cazurile asimptomatice„, au transmis marti dimineata reprezentantii Prefecturii Timis.

O sedinta a avut loc in cursul zilei de marti la Timisoara, la care au participat reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, ai Consiliului Judetean Timis, ai Primariei si Prefecturii pentru a analiza toate detaliile legate de infrastructura si utilitati necesare pentru instalarea unitatii medicale a Armatei.

Astfel, in spital vor fi aproximativ 60 de locuri pentru tratarea pacientilor, iar in tabara de carantina, care va fi tot modulara, 100 de locuri.

Unitatea medicala de campanie va fi functionala in cel mult o saptamana.

Exit mobile version