Opinia Timisoarei

Arhitectura moderna si cel putin 40% spatii verzi. Reguli noi pentru tinerii care isi construiesc locuinte pe terenurile primite de la Pimaria Timisoara, in zona Ovidiu Balea

TIMISOARA. La mai bine de 4 ani de la demararea procedurilor de atribuire de terenuri gratuite tinerilor din Timisoara, in zona Ovidiu Balea, si la jumatate de an de cand ele au fost atribuite efectiv, reprezentantii Primariei Timisoara fac si regulament pentru construirea caselor.

CITESTE SI: Incepe cosmarul. Se fac ocoliri de zeci de kilometri. Masinile de mare tonaj nu mai au voie pe bulevardul Stan Vidrighin din Timisoara. Devieri de trafic inca de pe autostrada 

Autoritatile au elaborat doua astfel de regulament, unul pentru case insiruite si unul pentru case cuplate, iar toti cei 128 de tineri care au primit terenuri in zona Ovidiu Balea vor trebui sa respecte intru totul noile indicatii ale Primariei, pentru a-si putea ridica locuita.

Cele doua regulamente reprezinta seturile de norme de care se va tine cont la proiectarea, autorizarea si construirea edificiilor pe parcelele care au fost atribuite in folosinta tinerilor intre 18 si 35 de ani pentru construirea unei locuinte proprietate personala. Terenurile disponibile si libere de sarcini care au fost atribuite conform Legii nr. 15/2003 sunt cuprinse in teritoriul reglementat prin Planul urbanistic zonal „Completare zonă de locuinte”.
Reglementarile initiale, care se refera la cvartalele pentru edificarea de locuinte insiruite, locuinte cuplate, locuinte colective, dotari aferente zonei de locuinte, precum si realizarea de obiective de utilitate publica (strazi, spatii verzi si altele asemenea) sunt completate cu prevederi detaliate referitoare la caracteristicile parcelelor si regimul de construire„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Printre regulile impuse de autoritati se numara cele privind regimul de inaltime, aspectul fatadelor si imprejmuirea parcelelor. Spre exemplu, una dintre cerinte este ca procentul de spatii verzi al fiecarei gospodarii sa fie de minim 40%, arhitectura cladirilor sa fie moderna, iar regimul de inaltime sa fie P+1E.

Cele doua regulamente pot fi consultate AICI si urmeaza sa fie votate in plenul Consiliului Local Timisoara.

Exit mobile version