Opinia Timisoarei

Arest preventiv pentru politistii de la Inmatriculari ridicati de ofiterii DGA la Timisoara, acuzati ca au luat spaga

TIMISOARA. 9 dintre cei 10 politisti de la Serviciul de Inmatriculari Auto Timis, ridicati luni dimineata de ofiterii DGA, au fost retinuti pentru 24 de ore.

CITESTE SI: Operatiune DGA la Inmatriculari in Timisoara. 10 politisti ridicati de ofiterii anticoruptie pentru spaga. Foto si video

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis i-au audiat mai multe ore si au decis ca noua dintre ei sa mearga in Arestul IPJ Timis pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de marti sa fie prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile fiind cercetati pentru luare de mita.

In perioada 23.01.2021 – 22.05.2021, inculpaţii – în calitate de funcţionari publici (agenți de poliție) în cadrul D.R.P.C.I.V., Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara – în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial („peste rând”) documentele pentru înmatricularea de vehicule„, transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Judecatorii urmeaza sa decida daca cei 9 vor ramane in arest pentru urmatoarele 30 de zile.

In fapt, din cercetari a rezultat ca, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), acestia au pretins si primit, prin intermediari, in mod repetat si consecvent, cu titlu de mita, diferite sume de bani (intre 20 si 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru indeplinirea/neindeplinirea indatoririlor de serviciu, respectiv inmatricularea unor autovehicule fara programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de inmatriculare auto la o singura programare. In perioada mentionata, cercetarile au evidentiat infaptuirea a 384 de acte materiale de luare de mita„, transmit reprezentantii Directiei generale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Timis.

Va reamintim, luni dimineata, 10 politisti de la Inmatriculari Auto au fost ridicati de ofiterii anticoruptie de la DGA. Potrivit anchetatorilor care i-au monitorizat 4 luni, acestia obisnuiau sa ia spagi pentru a urgenta dosare de inmatriculari, ajungand sa isi rotunjeasca in acest fel veniturile chiar si cu echivalentul a 200 de euro intr-o zi.

VIDEO: George Stefanita

UPDATE: Tribunalul Timis a decis ca cei 9 politisti de la Inmatriculari sa fie arestati pentru o perioada de 30 de zile.

„La data de 15.06.2021 s-a formulat propunere de arestare preventivă cu privire la 9 dintre inculpați, aceasta fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, transmit reprezentantii Tribunalului Timis.

Exit mobile version