Opinia Timisoarei

Arena Eroii Timisoarei trebuie sa fie gata in iunie 2026 si costa 24 de milioane de euro. A fost dat ordinul de incepere a lucrarilor la stadionul de tip Lego de la Timisoara. Foto

TIMISOARA. A inceput construirea stadionului de tip Lego din Calea Buziasului, primul care se ridica in Timisoara in ultimii 60 de ani.

CITESTE SI: Numai drapelul Romaniei mai flutura pe cel mai trist santier din Timisoara. Pasajul Solventul, gata poate in 2025. Video

Amplasamentul pe care se va face stadionul ce va purta numele ‘Arenei Eroii Timisoarei’ a fost predat constructorului luni dimineata in prezenta oficialitatilor orasului, dar si a mai multor fost fotbalisti, antrenori si reprezentanti ai fotbalului din Timisoara, intre care Calin Rosenblum, Iosif Rotariu sau Florin Batrnu.

O capsula a timpului a fost ingropata in locul in care se va sapa fundatia viitorului stadion.

Grupele de juniori de la Politehnica Timisoara au si incins un meci sub privirile asistentei.

Viitorul stadion va putea gazdui atat competitii oficiale de fotbal, cat si antrenamentele echipelor din centrele de copii si juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locatie optima pentru evenimente si concerte mari, atunci cand nu sunt organizate competitii sportive.

Stadionul va ocupa o suprafata de peste 9.000 mp si va avea 10.101 locuri pentru spectatori. Langa arena va fi amenajat si un parc cu loc de joaca, precum si o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosita si de locuitorii din zona.

Noua constructie va avea fundatia din beton si structura metalica si va fi de categoria 4, in conformitate cu cerintele UEFA si IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri usoare din materiale compozite, pentru a obtine o iluminare naturala.

Stadionul ar trebui sa fie gata in 2 ani si 3 luni, adica pana in iunie 2026.

Costa 115 milioane lei cu TVA, adica aproape 24 de milioane de euro, bani de la bugetul local.

Bucla de intoarcere a tramvaiului de la fosta Optica se va muta cu 250-300 de metri, inspre sensul giratoriu, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

 

Exit mobile version