Opinia Timisoarei

Are 203 metri lungime si cate 2 benzi pe sens. Momentul in care intram cu masinile prin tunelul ce leaga B-dul Antenei de Piata Consiliul Europei, la Timisoara. Cum arata pasajul subteran inainte de inaugurare. Video

TIMISOARA. Se apropie cu pasi repezi unul dintre cele mai asteptate momente de catre soferii din Timisoara: deschiderea tunelului rutier de sub Iulius Town, cand vor putea trece cu masinile dinspre bulevardul Antenei catre Piata Consiliul Europei si invers.

CITESTE SI: Parada Insectei Gigant, concert Smiley si Feli, Gasca Zurli, spectacole de arta stradala si foc de artificii, record mondial, la inaugurarea Iulius Town Timisoara 

Pasajul subteran din Iulius Town reprezinta solutia propusa de dezvoltatorii proiectului pentru fluidizarea traficului in zona, iar investitia va fi donata Primariei Timisoara. Tunelul are 203 metri lungime si 26,5 metri latime, cu cate doua benzi pe fiecare sens de circulatie.

Cel tarziu luni este ziua in care masinile vor putea patrunde prin aceasta infrastructura nou-nouta de care vor beneficia din plin soferii timisoreni.

Deschiderea traficului va avea loc odata cu inaugurarea Iulius Town Timisoara, primul ansamblu mixt realizat in vestul tarii de catre companiile Iulius si Atterbury Europe, o investitie de 220 de milioane de euro.

Peretii tunelului auto din Iulius Town, care asigura conexiunea intre B-dul aflat in continuarea strazii Popa Sapca, spre giratoriul de la Calea Lipovei, si Piata Consiliul Europei, au fost imbracati in desene suprarealiste, personaje fantastice, forme si simboluri, umbre si penumbre, prin creatiile unor artisti recunoscuti la nivel mondial pentru talentul lor in street art.


Majoritatea celor 30 de grafferi, care au raspuns provocarii de a personaliza „sevaletul” subteran de peste 2.000 mp, si-au finalizat lucrarile. Astfel, planete, portrete, roboti, peisaje urbane reinterpretate, figuri geometrice, flori, decoruri si multe alte elemente din realitatea contemporana se regasesc in „tablourile” stradale din UnderTown.

VIDEO: George Stefanita

Artisti din Argentina, Venezuela, Peru, Brazilia, Mexic, Spania, Italia, Republica Moldova si Romania si-au lasat imaginatia sa se exprime si sa surprinda.

Expozitia este organizata cu sprijinul Corinei Nani, lector universitar la Facultatea de Arte si Design din Timisoara, si cu cel al lui Sergio Morariu, presedinte Fundatia Enduromania.

Iulius Town Timisoara se va inaugura pe 30 august, iar timisorenii vor avea parte de trei zile de festival, desfasurate sub sloganul Luminăm #TimișoaraÎmpreună.

In perioada 30 august – 1 septembrie, Iulius Town va oferi publicului evenimente inedite: record mondial pentru cele mai multe lumini LED aprinse simultan, concerte Smiley si Feli, foc de artificii, spectacol pentru copii cu Gasca Zurli, show-uri de arta stradala, mosaic photo wall, balon cu aer cald pentru a vedea orasul de la inaltime, instant tattoo, holograme proiectate pe apa si multe alte surprize.

Exit mobile version