Opinia Timisoarei

Ar trebui sa fie gata in decembrie. Centura Sud Timisoara a ajuns la 46% realizare. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Au mai accelerat ritmul. Muncitorii care construiesc viitoarea Centura Sud Timisoara au profitat de zilele mai calde si mai uscate si au trecut la noi lucrari ce necesita interventii complexe.

In aceasta saptamana au inceput operatiunile de forare a coloanelor pentru fundatia viitorului pasaj din zona Freidorf de pe traseul Variantei de Ocolire Sud„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

In urma cu o saptamana, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a facut o vizita pe santierul Centurii de Sud. S-a aratat nemultumit de evolutia lucrarilor, a cerut antreprenorului o mobilizare mai buna si a atentionat ca peste inca o saptamana va reveni la Timisoara pentru a inspecta segmentul Freidorf – Utvin. Intre timp, insa, ministrul s-a infectat cu COVID si ramane de vazut cum ii va evolua starea de sanatate. S-a asigurat ca reprezentantii DRDP Timisoara vor monitoriza atent lucrarile.

In acest moment, proiectul Centurii Sud a ajuns la aproximativ 46% realizare, au precizat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Iata si ultimele imagini de pe traseul Variantei de Ocolire Sud Timisoara!

Sursa video: ArchInfrastructure

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a centurii sud Timisoara a fost prelungit, in toamna anului trecut, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul acesta.

Lucrarea pentru construirea centurii de sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, e executata de catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Exit mobile version