Opinia Timisoarei

Ar trebui sa avem cel putin 20.000 de oameni vaccinati pe zi in Romania. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID

Din 4 ianuarie, va incepe vaccinarea in 90% dintre cele 270 de centre din Romania, iar asta ar trebui sa duca la imunizarea a 20.000 de persoane pe zi. O spune medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, care a precizat ca, la o saptamana de la momentul primului vaccin, in Romania s-au imunizat peste 13.000 de oameni.

CITESTE SI: Dupa sarbatori vom avea o crestere a cazurilor de COVID. Raed Arafat: Starea de alerta va continua 

„Ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare.

Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1″, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Acesta a precizat ca, incepand de luni, 4 ianuarie, mai multe centre de vaccinare vor incepe activitatea, iar cea de-a doua etapa a strategiei de vaccinare ar trebui sa inceapa in a doua jumatate a lunii ianuarie.

“De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Va reamintim, in Romania, campania de vaccinare anti-COVID a inceput in 27 decembrie.

Citeste mai mult AICI.

Exit mobile version