Opinia Timisoarei

Aquaparkul de la Sannicolau Mare cu apa geotermala, pe lista sinteza pentru finantare la Ministerul Dezvoltarii. E gata documentatia

TIMISOARA. Pas important pe calea construirii primului Aqualand din Timis, cu apa geotermala.

CITESTE SI: Primele imagini din noul Terminal de Sosiri Externe de la Aeroportul Timisoara. Va deservi peste 500 de pasageri in acelasi timp. Video

Primarul din Sannicolau Mare Danut Groza a anuntat ca este deja gata Studiul de Fezabilitate si a reusit sa puna proiectul pe lista sinteza a Ministerului Dezvoltarii pentru a obtine fonduri europene.

Proiectul pentru realizarea aquapark-ului din orasul nostru face pasi inainte. Am reusit sa finalizam studiul de fezabilitate si a venit momentul sa gasim sursele de finantare pentru acest proiect important al orasului. In urma intalnirilor repetate pe care le-am avut la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltarii, am reusit sa inscriu aquapark ul pe Lista sinteza, un pas obligatoriu, inainte de a obtine finantarea. Avem in lucru doua variante de finantare si urmeaza sa depunem actele pentru a vedea care dintre acestea va fi mai rapida si mai avantajoasa pentru oras„, a anuntat pe pagina sa de Facebook Danut Groza, edilul din Sannicolau Mare.

Aquaparkul va folosi apa geotermala, astfel ca primaria a obtinut deja si licenta pentru exploarea acestei surse naturale.

Un alt demers obligatoriu inainte de a obtine finantarea este finalizarea actiunilor legale pentru forajul de apa geotermala. In acest sens, am obtinut licenta de explorare pentru noua sonda de apa geotermala care se va realiza pe amplasamentul aquapark-ului„, a precizat Danut Groza.

Parcul acvatic de la Sannicolau Mare ar urma sa rivalizeze cu cele din Ungaria, Austria sau Germania si va avea si zona acoperita pentru exploatare pe timp de iarna, dar si una dedicata fizioterapiei.

Exit mobile version