Opinia Timisoarei

Aquapark la Timisoara, proiect repus pe tapet. De data asta pe 7 hectare, cu 9 bazine, magazine si restaurante

TIMISOARA. In plina campanie electorala, este readus in actualitate deja celebrul Aquapark planuit sa se construiasca de ani buni la Timisoara, dar fara succes pana acum.

CITESTE SI: Rata de infectare cu coronavirus in Timis e de 0,44 la mia de locuitori. Avem 7 focare active. Unde au aparut noi cazuri de COVID

De data aceasta, autoritatile spun ca proiectul este ceva mai avansat si a ajuns in stadiul de ‘emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ‘, pentru un investitor privat.

„Ceea ce mi s-a prezentat ca intentia investitionala se materializeaza. Este in stadiu de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ. Am fost autorizat de investitor sa va fac cunoscut ca pentru proiectul Aquapark in Timisioara s-a facut emiterea avizului de oportunitate pentru PUZ. El va fi realizat pe o suprafata intre 6 si 7 hectare, va fi amplasat in zona Garii de Nord, mai precis in nordul Garii de Nord, acolo unde erau cladiri ale depoului. Totul s-a demolat, mai putin ce trebuie pastrat ca amintire a ceea ce a fost candva. Va cuprinde 9 piscine cu diverse functiuni: cu valuri, cu cascade, piscina pentru sport, din sticla. Vor fi o multime tobogane, locuri de joaca pentru copii, zone de relaxare, spa, sauna turceasca. Va exista un acvariu, un restaurant cu loc de servit masa si un numar de magazine. Sunt asigurat ca ce se face va fi foarte atractiv, pentru ca altfel investitia insasi nu se amortizeaza si nu ajunge sa produca profit”, a spus primarul Timisoarei.

Aceasta nu este prima data cand se discuta despre construirea unui Aquapark la Timisoara. In 2015, doi consilieri locali ii propuneau primarului sa amenajeze un aqualand in zona Mehala, pe o suprafata de 12 hectare. Doi ani mai tarziu, in 2017, edilul anunta ca porneste SF-ul pentru obiectiv, pe care dorea sa il realizeze din bugetul local, si spunea ca il va construi fie in zona Mehala, fie in apropiere de aeroportul Cioca, fie spre padurea Bistra, si care ar fi trebuit finalizat pana in 2019.

Ramane de vazut daca de asta data proiectul, cu costuri uriase, greu de suportat de la bugetul local, pentru care autoritatile isi puneau nadejdea in bani europeni, va fi dus la bun sfarsit in varianta unei investitii private.

Exit mobile version