Opinia Timisoarei

Aquapark la Timisoara! In ce zona a orasului vor consilierii locali amenajarea unui parc acvatic? FOTO cu proiectul!

TIMISOARA. Am putea scapa de drumurile la aquaparkurile din Ungaria. Consilierii locali propun municipalitatii sa amenajeze un parc acvatic in zona Mehala, pe o suprafata de 12 hectare, pe un teren ce apartine Primariei Timisoara. Primarul Nicoale Robu nu vede insa cu ochi buni propunerea alesilor.

Alesii Dan Idolu – PSD si Nistor Geana – PLR cer municipalitatii sa dea drumul studiului de fezabilitate pentru amenajarea unui aquapark in Tiimsoara, tinand cont si de ideea lor. Banii pentru acest studiu au fost deja alocati, in luna februarie a acestui an. Vorbim despre 100.000 de lei, destinati doar SF-ului.

„Este oportuna si relativ urgenta finalizarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de interes local si regional, deoarece trebuie sa fim pregatiti cu documentele necesare intocmirii si depunerii cererii de finantare in momentul in care se publica ghidul solicitantului, aferent axei de finantare gestionate de ADR 5 Vest. Finantarea acestui obiectiv, in proportie de 70% din bugetul local, trebuie sa fie dedicata in primul rand contribuabililor Timisoarei. Acest obiectiv va genera venituri pentru bugetul municipiului”, se arata in motivarea celor doi consilieri locali.

In sedinta ordinara a consiliului local de marti, alesii i-au inmanat primarului Timisoarei un memoriu tehnic in care au trecut si locul gasit de ei: zona Grigore Alexandrescu din cartierul Mehala, pe drumul spre Jimbolia.

Dan Idolu si Nistor Geana sustin ca acolo se poate ajunge relativ usor cu masina sau chiar cu autobuzul 13. Terenul de 12 hectare apartine primariei. Cei doi spun ca ar urma sa se construiasca doar pe 8 hectare.

Ce vad Dan Idolu si Nistor Geana in Mehala?

Bazine acoperite, bazine in aer liber, pe o suprafata de 15.000 de metri patrati – doua bazine exterioare cu apa termala si cu zona de jocuri acvatice si hidroterapie pe aproximativ 5.000 mp si doua bazine interioare cu apa termala si cu jocuri si hidroterapie, tot pe 5.000 mp, zona SPA, de relaxare, masaj si fizioterapie si hidroterapie pe o suprafata de 3.500 mp, precum si zona pentru receptie si vestiare.

Totodata, in complexul gandit de cei doi alesi s-ar putea amenaja si un hotel cu 70 de camere, dar si o parcare de minimum 300 de locuri, terenuri de sport – un teren de tenis si badminton si doua terenuri de minifotbal, baschet, precum si un parculet pentru relaxare, cu o suprafata de 7.500 de metri patrati.

Nicolae Robu: Nu merita sa dedici terenul foarte scump din oras

Primarul Nicolae Robu nu crede ca specialistii care vor intocmi studiul de fezabilitate pentru aquapark vor tine cont de parerea celor doi consilieri locali. Explicatiile edilului sunt simple: nu merita sa stricam un teren bun pentru alte investitii pentru un aquapark. In plus, peste cativa ani buni, complexul acvatic ar ajunge aproape in centrul orasului, considera edilul.

„Desigur ca Timisoara necesita un parc de distractii si un aquapark. Se stie ca am vorbit demult despre asa ceva si ca doresc sa realizam asa ceva, numai ca, atunci cand faci o investitie atat de mare, trebuie sa ai in vedere toate aspectele ce tin de ea si de exploatarea ei ulterioara. Trebuie sa ai minimum 1.000 de locuri de parcare in zona adiacenta, spre exemplu. Si atunci, ramane o intrebare: merita sa dedici din terenul foarte scump care este in oras, bun pentru alte dezvoltari, cu o suprafata atat de mare, ca sa faci un asemenea parc? Sau, mai degraba, este rational, sa facem si noi in Timisoara ce au facut cu totii din alte parti, sa amplasam un astfel de parc putin in afara orasului, unde terenul este incomparabil mai ieftin”, a explicat Robu.

Primarul sustine sus si tare ca nu are un loc preferat pentru viitorul aquapark. Aceasta cu toate ca a iesit de nenumarate ori in fata si a spus ca municipalitatea se asociaza cu Primaria Dudestii Noi, prezentand proiectul lui Alin Nica pentru cel mai mare parc acvatic din Europa de Sud-Est.

„Nu am stabilit unde, eu nu am o locatie in momentul de fata, insa nu cred ca este potrivit sa alocam teren pe care se pot face alt gen de constructii pentru asa ceva, pentru ca obiectivul rezulta foarte scump, in ansamblul lui, daca facem in felul acesta. Nu cred ca este bine sa aglomeram intr-un asemenea hal anumite parti ale orasului. Se va da drumul la SF, nu s-a dat drumul, dar se va da. Solicitarea de a se da drumul este in regula”, a mai spus Robu.

Intrebat daca se va tine totusi cont de memoriul tehnic depus de consilierii locali, primarul Timisoarei a spus ca… „nu, nu, nu”.

„Nu, nu, nu. Specialistii care vor elabora SF-ul vor aborda lucrurile din punctul lor de vedere. Nu stiu cine a intocmit acest material, daca cei care l-au intocmit sunt specialisti sau nu. Evident ca noi le punem la dispozitie si acest material, dar fara nimic imperativ pentru ei. (…) Noi nu gandim prin prisma zilei de astazi sau de maine. Un oras ca Timisoara trebuie gandit pe un orizont de timp de zeci de ani”, a conchis Robu.

Ramane de vazut pana la urma ce va prevede studiul de fezabilitate ce va fi intocmit de specialistii contractati de primarie.

Exit mobile version