Opinia Timisoarei

Aproximativ 1.5 milioane de euro amenda pentru intarzieri primeste fiecare constructor de autostrada din vestul tarii!


TIMISOARA. Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a vizitat sambata, neanuntat, tronsoanele de autostrada din vestul tarii! Constructorii primesc amenzi de aproximativ 1.5 milioane de euro fiecare daca nu termina lucrarile la timp.

Ministerul Transporturilor nu glumeste cand este vorba despre autostrazi. Ministerul a calculat penalitati de cate aproximativ 1,5 milioane de euro pe patru tronsoane de autostrada din Coridorul IV Paneuropean, in urma unei vizite de sambata, care nu a fost anuntata, a ministrului Alexandru Nazare.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor, ministrul Alexandru Nazare a vizitat, sambata, tronsoanele de autostrada Orastie – Sibiu si Orastie – Deva, farasa anunte constructorii in prealabil de vizita sa, el declarandu-se nemultumit de stadiul lucrarilor.

Ministerul Transporturilor a calculat, pentru patru tronsoane de autostrada, cate 1,5 milioane de euro penalizari pentru intarzierea lucrarilor. Este vorba despre Lotul 1 Nadlac – Arad, Lotul 1 Lugoj – Deva si Loturile 1 si 3 Orastie – Sibiu.

Contractele semnate de constructori prevad ca penalizarile sa se dea abia la sfarsitul lucrarii, astfel ca cei care construiesc autostrazile sa poata recupera eventualele intarzieri.

Vizita lui Alexandru Nazare vine dupa ce in urma cu doar o saptamana ministrul  a vizitat aceleasi tronsoane de autostrada.

Exit mobile version