Opinia Timisoarei

Aproape un sfert de milion de calatori doar pe rutele interne, de la Aeroportul Timisoara

TIMISOARA. Bilantul traficului aerian de pasageri in transport intern, desfasurat pe Aeroportul International Timisoara, in primele sase luni ale anului 2019, confirma o crestere fata de aceeasi perioada a anului anterior.

In primul semestru al anului 2019, traficul intern de pasageri inregistrat de Aeroportul Timisoara a crescut cu 12,2% fata de 2018, atingand valoarea de 225.120 pasageri. Ruta Timisoara-Bucuresti a inregistrat o crestere de 14,5%, comparativ cu anul trecut, ajungand la un numar de 219.466 de pasageri transportati in primele sase luni. Astfel, aceasta ruta a devenit cea mai frecventata destinatie interna din Romania. In acelasi timp, a crescut si numarul celor care aleg sa zboare pe ruta Timisoara-Iasi, unde s-au inregistrat un numar de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mult fata de anul trecut.

Numarul de pasageri transportati aerian la/de la Bucuresti, pozitioneaza Aeroportul International Timisoara pe locul al doilea, in clasamentul national. in fruntea clasamentului se afla, firesc, Aeroportul Otopeni, care este un nod aerian al companiei Tarom si unde aterizeaza majoritatea absoluta a zborurilor din Romania, in timp ce locul al treilea este ocupat de Aeroportul Cluj-Napoca.

Acest indicator, al traficului intern de pasageri, dovedeste o dinamica crescuta si continua a activitatilor economice dintre cei doi poli economici, Timisoara-Arad si Bucuresti. In acelasi timp, demonstreaza si mobilitate, oportunitati de afaceri in interesul partilor, schimb de experienta culturala, educationala si profesionala intre cetateni. Ne-am propus prin planul managerial sa putem mentine constant, stabil si in conditii de eficienta economica, un numar de pasageri intr-o continua crestere sanatoasa, in concordanta cu realitatile socio-economice ale zonei de captare a pasagerilor din Regiunea de Vest a Romaniei”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.

Exit mobile version