Opinia Timisoarei

Aproape 600 de soferi care au parcat pe pistele de biciclete din Timisoara, amendati de politistii locali

TIMISOARA. Unii au fost doar amendati, altii chiar s-au trezit cu masinile ridicate, dupa ce le-au lasat in calea biciclistilor pe pistele din Timisoara. Aproape 600 de soferi fara respect pentru cei care folosesc transportul pe doua roti au scos din buzunare intre 330 si 825 de lei pentru ca au stationat ori au parcat pe pistele de biciclete, de la inceputul anului si pana acum.

CITESTE SI: O singura firma vrea contractul de 800.000 de euro sa amenajeze inca 21 de statii de incarcare pentru masinile electrice in cartiere la Timisoara. Lista cu strazile pe care vor fi instalate

Sanctiunile au fost aplicate de politistii locali, care au fost sesizati de biciclisti, de regula la telefon.

În ultima perioadă astfel de sesizări au fost semnalate pe străzi precum Traian Lalescu, A. Demetriade, Calea Bogdăneștilor, N. Bălcescu, C. Brâncoveanu, Calea Martirilor, Crizantemelor, Bdul Regele Carol I, C. Porumbescu etc. Polițiștii locali au aplicat, de la începutul acestui an, 574 de sancțiuni unor conducători auto care au oprit sau staționat pe pistele special amenajate pentru bicicliști în oraș. Reamintim că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 330 și 825 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste, conform OUG 195/2002″, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version