Opinia Timisoarei

Aproape 500 de locuri de parcare, pe 7 etaje, in plin centru, la Timisoara. Vor fi magazine la parter. Unde se construieste ‘minunea’

TIMISOARA. Aproape 500 de locuri de parcare intr-o constructie, cel mai probabil pe structura de fier, care va avea sapte nivele. „Minunea” va fi ridicata in plin centrul orasului, la Timisoara.

CITESTE SI: Povestea cu miros de placinta cu ludaie a unui loc in care se sting ultimii urmasi ai celor care i-au dat viata, la doi pasi de Timisoara. Video 

Va fi o parcare in care iti lasi masina la intrare, iar un sistem mecanizat va prelua autoturismul si il va aseza la locul lui. Cladirea va avea 7 etaje, iar la parter magazine.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, spune ca aceasta investitie va fi facuta in locul fostului Centru Militar de Recrutari, langa cladirea Materna, unde acum se afla parcarea terana a CJ Timis.

Tinand cont de problemele cu parcarea care sunt in centrul Timisoarei, acolo fiind o proprietate a Consiliului Judetean, este un obiectiv prioritar pe lista de investitii, un obiectiv care poate aduce bani in plus la buget. Si acum avem o suma de aproximativ 1 milion de lei, bani care vin prin Directia de Prestari Servicii.  Realizarea acestei investitii nu poate sa aduca decat beneficii. O sa cerem specialistilor sa se pronunte asupra celei mai bune solutii. Cred ca ni se va da o inaltime de 7 niveluri, pana la nivelul cladirii Materna. Am solicitat deja certificat de urbanism„, a explicat presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: Decizie in privinta Muzeului Revolutiei la Timisoara. CJT il face in fosta garnizoana. Dupa ce primeste cladirea 

Liderul CJ Timis mai spune ca ridicarea si dotarea cladirii ar costa cam 10 milioane de euro.

Avem un studiu de oportunitate, conform caruia cea mai interesanta varianta, dar si cea mai scumpa, este undeva la 10 milioane de euro. Pe structura metalica, dar soferul sa nu intre in parcare, sa lase masina jos, sa ia tichetul si sa fie preluata masina, iar la iesire, baga tichetul si i se aduce masina. La parter ar urma sa fie spatii de inchiriat. La un grad de ocupare de 50%, la tarifele actuale, amortizam investitia in opt ani. La 10 milioane de euro, e foarte bine. Apoi veniturile ar fi considerabile la Consiliul Judetean„, a mai spus Dobra.

Conform specialistilor CJT, dupa primii 9 ani de functionare, parcarea, cu serviciile complete,  spatiile disponibile inchiriate, ar aduce un profit Consiliului Judetean de peste 222.000 de euro, iar dupa 25 de ani, profitul ar fi de peste 19 milioane de euro pe an.

Acum, profitul CJT, pe an, in urma tarifelor de parcare practicate in acest loc, ajunge la un milion de lei, suficient cat sa se asfalteze un kilometru de drum judetean.

Foto: Ilustrativa

Exit mobile version