Opinia Timisoarei

Aproape 500 de kilometri de piste de biciclete in Timis cu bani din PNRR. A fost semnat contractul de 142 de milioane de euro pentru infrastructura pe 4 judete

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a obtinut o finantare pentru cel mai mare proiect privind dezvoltarea infrastructurii velo cu bani din PNRR.

CITESTE SI: Vestitorii primaverii! Ies vaporasele pe Bega, la Timisoara. Va fi reluat transportul in comun 

Anul trecut, Consiliul Judetean Timis, lider de proiect, alaturi de 126 de UAT-uri, consilii judetene, municipii, orase si comune din Timis si din judetele invecinate, a mobilizat o echipa din cadrul institutiei pentru accesarea fondurilor europene destinate amenajarii de piste de biciclete.

Valoarea contractului semnat joi de presedintele CJ Timis, Alin Nica este de 142 milioane de euro, urmand sa fie amenajate, pe bani europeni, piste de biciclete pe o distanta de 1729 de kilometri in toate cele patru judete implicate, Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

Calculata la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pista de biciclete, suma alocata Timisului se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro. Pe raza judetului Timis, pista de biciclete va avea 470 de kilometri.

„Realizarea de piste de biciclete a fost o prioritate a mandatului meu si iata ca promisiunile au devenit realitate. Este o initiativa complexa si reprezinta cea mai importanta investitie in infrastructura velo din istoria celor patru judete si cea mai mare din tara noastra”, a declarat presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Timisul ramane, in continuare, singurul judet care lucreaza la o strategie de cicloturism si unicul care are deja o pista transfrontaliera construita.

In Timiș se afla cea mai lunga pista de biciclete din Romania. Aceasta porneste de la Timisoara si se termina in orasul Zrenjanin din Serbia. In total, pista are 70 de kilometri, din care 37 km pe teritoriul Romaniei. Pista se afla pe digul raului Bega. Autoritatile doresc sa infiinteze si un punct de trecere a frontierei intre cele doua tari, urmand ca pe aici sa se poata trece in țara vecina atat pe bicicleta, cat si cu vaporasul.

Exit mobile version