Opinia Timisoarei

Aproape 250 de credite luate online cu carti de identitate majoritatea false. Perchezitii in Timis si alte judete pe urmele unei retele de escroci

TIMISOARA. Descinderi, miercuri dimineata, in Timis si mai multe judete. Politistii fac perchezitii la o retea de falsificatori de buletine de identitate cu ajutorul carora luau credite online.

CITESTE SI: Lovitura fara precedent in instanta pentru Dominic Fritz. Primarul, obligat sa dea drumul construirii bazei sportive din zona Lipovei la Timisoara, proiect pe care il blocase 

Infractorii au reusit sa ia in numai 4 luni 233 de credite, utilizand 160 de carti de identitate false si 73 reale, iar paguba se ridica la peste 1 milion de lei.

10 persoane vor fi duse la audieri.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, pun in executare 14 mandate de perchezitie domiciliara, in judetele Timis, Brasov, Dambovita, Gorj, Mehedinti, Ilfov si in municipiul Bucuresti, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de carti de identitate reale si 160 de carti de identitate falsificate. Cu ajutorul acestora, s-ar fi obtinut 233 de credite online, cauzand un prejudiciu de 1.079.300 de lei.

La sediul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, vor fi conduse peste 10 persoane, in vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Activitatile au beneficiat de sprijinul politistilor Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Unitatii Centrale de Analiza a Informaţiilor, ai serviciilor de investigatii criminale si al luptatorilor serviciilor pentru actiuni speciale din Timis, Brasov, Dambovita, Gorj, Mehedinti, Bucuresti si Ilfov„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Exit mobile version