Opinia Timisoarei

Aproape 2.000 de somatii trimise proprietarilor de cladiri istorice scorojite la Timisoara. Primaria anunta ca, daca nu fac nimic pana in 15 noiembrie, vor intra la supraimpozitare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIMISOARA. Primaria Timisoara a emis somatii pentru 1.835 de cladiri degradate din oras. Proprietarii sunt obligati sa semneze pentru primirea acestor documente.

CITESTE SI: Avem stocuri de carbune la Colterm cu care sa incalzim Timisoara 19 zile la iarna. Administratorul special da asigurari ca aprovizionarea continua. Cati timisoreni s-au debransat

De asemenea, proprietarii trebui sa notifice Primaria Timisoara cu privire la masurile luate, pana la data de 15 noiembrie.

Toti proprietarii care primesc somatiile au termen pana in data de 15 noiembrie 2022 sa inceapa lucrari de intretinere/ingrijire/remediere necesare. In caz contrar, incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator, impozitul aferent cladirii neingrijite este majorat la nivelul cotei de majorare care a fost stabilita prin hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara„, transmit reprezentantii municipalitatii.

Pentru proprietarii care locuiesc in cladiri de patrimoniu si se pun de acord pentru accesarea programului de sprijin financiar, Biroul Reabilitare Cladiri Istorice si Monumente din cadrul Primariei Municipiului Timisoara le sta la dispozitie pentru detalii si consultanta de specialitate prealabila. Deocamdata, nimeni nu s-a inscris in programul de ajutor al Primariei, insa de la inceputul anului si pana acum consilierii biroului au avut 78 de intalniri de consultanta pentru cei interesati .

Biroul Reabilitare Cladiri Istorice si Monumente din cadrul Primariei Municipiului Timisoara se afla in Piata Traian, pe strada Stefan cel Mare nr. 2, date de contact: reabilitare.monumente@primariatm.ro sau la numerele de telefon 0752.224.171 si 0374.555.160, de luni pana joi, intre orele 9:00 – 16:00.

Exit mobile version