Opinia Timisoarei

Aproape 100 de ‘martori muti’ au ajutat deja la prinderea a zeci de hoti si scandalagii la Timisoara! Unde ‘tin de sase’ si nu le scapa nimic? FOTO!

TIMISOARA. Piata Unirii, Piata Victoriei sau Piata 700 sunt doar cateva dintre locurile in care hotii si scandalagii sunt urmariti pas cu pas de la distanta, la Timisoara. De aproape cinci luni a intrat treptat in functiune „Sistemul de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Timisoara”.

Este vorba de sistemul de supraveghere video al Politiei locale,  format din 94 de camere postate in 13 locatii din Timisoara. Acesta a intrat in teste in luna decembrie a anului trecut, iar cei 12 politisti care stau cu ochii pe monitoarele din centrul de comanda si-au ajutat colegii din teren la prinderea a zeci de infractori.

Durata inregistrarii este de 30 de zile. De exemplu a fost vorba de un furt de piatra in Piata Badea Cartan sau o spargere de masina in Piata Traian. Am vazut pe camere, am anuntat agentii din teren si cea mai apropiata patrula i-a prins si au fost predati la sectiile de politie pentru continuarea cercetarilor„,  a spus Ionel Stanici, seful biroului de monitorizare

Supravegherea prin intermediul camerelor video a devenit functionala in: Piata Libertatii -8 camere, Piata Unirii -18 camere, Piata Sf. Gheorghe -4 camere, Piata Victoriei- 20 camere, Piata 700 -4 camere, Piata Badea Cartan- 6 camere, Piata Traian -10 camere, Liceul C.D. Loga – 4 camere, Liceul Eftimie Murgu -4 camere,Liceul J.L. Calderon -4 camere, Liceul N. Lenau -4 camere, Liceul G. Moisil – 3camere. Primaria Municipiului Timişoara – 5 camere.

Prezenta acestor camere cu certitudine va conduce la o crestere a securitatii cetatenilor Timisoarei si evident la o mai buna pastrare si a bunurilor Timisoarei, publice sau private. Din pacate ne intalnim in Timisoara cu un numar de raufacatori, nu foarte ridicat, dar persoane extrem de certate cu legea. Nu e usor ca aceste persoane sa fie prinse, dar mai grav este ca legile din tara noastra nu sunt suficient de aspre si de bine gandite, dupa parerea mea, incat din start sa fie descurajate astfel de fapte anti-sociale: vandalismele, hotiile si asa mai departe…Aceste imagini sunt luate in considerare in instanta asa cum considera judecatorii. Sigur ca nu va pot
spune ce poate servi ca proba efectiva, ce poate servi doar ca argument„, a spus primarul Nicolae Robu.

Proiectul a avut o valoare initiala de aproape 2 milioane de lei, insa in cele din urma acesta a fost realizat la valoarea aproape 1,4 milioane de lei.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version