Opinia Timisoarei

Aproape 10.000 de trandafiri vor inflori in Parcul Rozelor. Vezi cand se redeschide si care este stadiul lucrarilor!

TIMISOARA. Aproximativ 1,3 milioane de euro, bani europeni, investeste Primaria in Parcul Rozelor, care va fi deschis in aceeasi perioada in care va fi redeschis si Parcul Copiilor, in luna mai. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, modernizarea acestuia este aproape de final.

Muncitorii lucreaza in aceste zile la alei si la bancutele care trebuie montate in parc. Trandafirii, cateva sute de specii, au fost plantati deja de ceva vreme. Reprezentantii Primariei vor sa aduca si trandafiri speciali, cum ar fi cei parfumati, dar asta dupa ce va fi redeschis parcul.

„Anul acesta ajungem la 900 de specii. Vor fi in jur de 9.500 de bucati de trandafiri, specii pe care noi incercam sa le imbunatatim chiar in cursul acestui an. Incercam sa facem schimb de specii si cu alte orase din Europa. Sunt 4 categorii de trandafiri, din toate grupele. Avem si trandafiri urcatori, o parte dintre ei sunt inmultiti de catre Horticultura din cei vechi. O sa avem mare grija de ei, pentru ca sunt de valoare si sunt foarte greu de gasit. Avem trandafiri de gradina, cu tufa, de diverse culori. Avem si trandafiri de tip nou si trandafiri in coroana, sa speram ca vom reusi sa obtinem toate speciile cunoscute in Europa. E vorba de trandafiri parfumati, folositi si in industria pentru obtinerea uleiurilor volatile”, a declarat Vasile Ciupa, seful Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara.

Potrivit primarului Gheorghe Ciuhandu, parcul va fi pazit de politistii locali, pentru ca timisorenii cu mana lunga sa nu atenteze la florile care sunt destul de scumpe. Nu se stie momentan daca va fi deschis si noaptea.

Valoarea totala a lucrarilor este de 5 milioane de lei, iar firmele care le efectueaza sunt aceleasi care lucreaza si la Parcul Copiilor.

Exit mobile version