Opinia Timisoarei

Apriga batalie pentru postul de sef al Politiei Locale Timisoara! Ionut Nasleu, Gheorghe Moldovan, Sabin Bogosel, Dumitru Domasneanu si Dorel Cojan, printre numele vehiculate. Cine castiga?

TIMISOARA. Disparitia lui Doru Spataru, dupa o grea suferinta, in urma cu cateva saptamani, deschide ringul unei veritabile batalii pentru postul de sef al Politiei Locale Timisoara, ramas liber.

Functia pare sa fie deopotriva ravnita de fosti sau actuali purtatori ai uniformei de politist, dar si de civili, oameni de afaceri sau politicieni, spun pentru opiniatimisoarei.ro mai multe surse bine conspirate in randurile institutiei si nu numai.

Postul de sef la Politia Locala inseamna un salariu bun, posibilitati de prime grase, dar si destula bataie de cap. Aceasta in conditiile in care, politistii locali sunt in subordinea directa a primarului Nicolae Robu care, se stie, le-a trasat tot felul de sarcini, unele de-a dreptul controversate, daca este sa pomenim doar de perioada in care fostii comunitari au fost pusi 24 de ore din 24 de straja la palmierii plantati in centrul Timisoarei.

Conform mai multor zvonuri, exista o intreaga garnitura de oameni care si-ar dori cu ardoare sefia Politiei Locale. Printre cele mai vehiculate nume se numara: liberalul Ionut Nasleu, fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si fost director adjunct al RATT, Gheorghe Moldovan, politist cu state vechi, fost sef  al Politiei Timisoara, adjunct al IPJ Timis, actualmente sef al Biroului Drumuri Nationale si Europene din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, apoi Sabin Bogosel, actualul sef al Politiei Timisoara, urmeaza Dumitru Domasneanu, seful Politiei Rutiere Timisoara, dar si pesedistul Ioan Mateescu, director al ARR Timis, fost politist. Si, nu in ultimul rand, Dorel Cojan, adjunct al sefului Politie Locale, care a condus de facto institutia in ultimul an.

 

Ionut Nasleu a fost primul care a tinut sa dezminta zvonurile legate de posibila sa participare la concursul pentru functia de sef al Politiei Locale Timisoara.

Nu sunt deloc interesat de aceasta pozitie. Momentan sunt implicat in cu totul alte proiecte, in special in organizarea de lupte de kick boxing, intrucat sunt reprezentant unic in Romania al competitiilor K1. Recunosc ca m-ar fi onorat sa lucrez impreuna cu primarul Timisoarei, dl Nicolae Robu, insa, repet, proiectele mele actuale sunt de o cu totul alta natura decat implicarea in conducerea Politiei Locale Timisoara„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ionut Nasleu.

Oricum, concursul pentru sefia institutiei de pe fosta Alee CFR ar putea oferi si alte surprize.

Nu se stie, deocamdata, cand va organiza Primaria Timisoara competitia pentru postul de director al Politiei Locale. Pana cand se va tine concursul, adjunctul Dorel Cojan va asigura conducerea institutiei, primind mai multe atributii in acest sens.

Postul de director al Politiei Locale nu este dat prin dispozitie unei persoane. In acest moment, domnul Dorel Cojan, care este director adjunct, are cateva atributiuni in plus pe postul sau, pentru a putea suplini postul liber de director. Concursul pentru postul de director al Politiei Locale se va organiza la initiativa Primariei Timisoara, insa deocamdata nu s-au facut demersuri in acest sens. Nu s-au stabilit inca nici conditiile de participare la concurs„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Alina Pintilie.

Exit mobile version