Opinia Timisoarei

Apartamentele vechi s-au scumpit mai mult decat cele noi, la Timisoara. Cum va evolua piata imobiliara in 2022

TIMISOARA. 1.593 de euro pe metru patrat util, in crestere cu 2,7% fata de luna anterioara (cand ajungea la 1.551 de euro pe metru patrat util), e pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare la nivel national, anunta specialistii in imobiliare.

CITESTE SI: O noua gara de tren ar putea fi amenajata in plin centru la Timisoara. Primaria scoate din sertar un plan vechi si cere un concept nou de amenajare pentru zona Oituz – Popa Sapca. Cumpara servicii de urbanism

Scumpirile au evoluat insa diferit in marile orase, iar cele mai insemnate au fost in zona locuintelor noi, conform indicelui imobiliare.ro.

In ciuda avansului de doua cifre consemnat pe parcursul lui 2021, noul an incepe cu perspectiva unor alte majorari ale preturilor solicitate pentru apartamentele din Romania, cel putin pe segmentul locuintelor noi. La aceasta contribuie datele vehiculate in piata privind scumpirea materialelor de constructii, pe fondul pandemiei, dar si a terenurilor pretabile pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidentiale. Se adauga dificultatile intampinate de dezvoltatori in procesul de obtinere a noilor autorizatii de construire, in tandem cu faptul ca cererea pentru locuinte noi este majoritara in marile orase – ajungand, potrivit datelor Imobiliare.ro, la 65%”, explica specialistul in imobiliare timisoreanul Daniel Crainic.

La Timisoara, pretul mediu solicitat la vanzarea unui apartament a ajuns, la inceputul lui 2022, la 1.378 de euro pe metru patrat util – in conditiile unui avans lunar de 1%, de la 1.364 de euro pe metru patrat.
Apartamentele vechi s-au scumpit tot cu 1%, ajungand sa coste 1.367 de euro pe metru patrat (fata de 1.354 de euro pe metru patrat in luna anterioara). Pe de alta parte, locuintele din cadrul noilor ansambluri rezidentiale au inregistrat o crestere de 0,9%, de la 1.397 la 1.410 euro pe metru patrat.

 

 

Exit mobile version