Opinia Timisoarei

Aparitie SURPRIZA la Timisoara. Ce se intampla cu pietroiul din Piata Libertatii? FOTO!

Foto: Andrei Suciu

TIMISOARA. Coltul de est al pietei Libertatii din Timisoara a fost „impodobit” de ceva timp cu o bucata uriasa de piatra ce pare sa nu se incadreze in peisaj. Pietroiul, pozitionat in apropierea statuii copilului care vorbeste la telefon, are insa un rol bine definit.

Blocul de piatra naturala si va servi drept suport pentru o macheta a cetatii Timisoarei.

Pietroiul a fost deja taiat in asa fel incat sa fie neted deasupra, insa pe partile laterale nu are forme finisate.

In proiectul de punere in valoare a vestigiilor arheologice este cuprinsa aceasta macheta a cetatii Timisoarei, este o macheta turnata in bronz, care se va aseza pe acest soclu realizat din piatra naturala. Are o dimensiune de 1,2 m X 1,2 m. Din ceea ce am vazut este o reprezentare fidela a zonei Cetate, cu toate cladirile, curtile, pietele din aceasta zona, intr-un format volumetric si turnat in bronz„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul  Dan Diaconu

Atentie, macheta din FOTO nu e cu cetatea, este doar o simulare de volum a ceea ce se va regasi pe postamentul din piatra, din Piata Libertatii, aproape in acelasi fel insa va arata si macheta cu Cetatea Timisoarei.

La randul ei, harta Cetatii Timisoarei poate fi gasita in doua locuri din centrul istoric reabilitat al orasului, pe doua pietre puse in pavaj. Una dintre aceste acestea este pozitionata in Piata Unirii, iar a doua la intersectia strazilor Vasile Alecsandri si Eugeniu de Savoya, langa statuia Evei.

La inceputul lunii decembrie, primarul Nicolae Robu vorbea de o alta macheta, care sa fie amplasata in Piata Libertatii, dar care sa reprezinte in detaliu baile turcesti din secolul al XVI-lea care  in piata.

CITESTE SILectia de istorie pe viu, incheiata sub ultimele dale, in Piata Libertatii din Timisoara! FOTO!

Exit mobile version