Opinia Timisoarei

Apare un sens giratoriu pe soseaua Timisoara – Mosnita, odata cu largirea la 4 benzi. Cand se deschide santierul

TIMISOARA. La finele lunii august, opiniatimisoarei.ro va anunta ca 4 firme si asocieri vor sa faca lucrarea de largire a drumului Timisoara – Mosnita. Acestea si-au depus ofertele pana la data limita a licitatiei lansata de Consiliul Judetean, respectiv 22 august.

CITESTE SI: Se face anul de la iscalirea contractului si nicio sapatura pe viitoarea Centura de Sud la Timisoara. Constructorii si-au organizat ‘tabara’ de luni de zile si stau degeaba. Anuntul sefului CJT 

In acest moment se evalueaza cele patru oferte pentru lucrarea de aproape 30.000.000 de lei fara TVA, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul Consiliului Judetean, cat si prin Programul National de Dezvoltare Locala – PNDL.

Comisia de evaluare a CJT este asteptata sa anunte castigatorul licitatiei dupa ce va analiza toate ofertele. Iar asta se va intampla pana la primavara.

Un nou sens giratoriu va fi amenajat dupa trecerea de cale ferata catre Mosnita Noua.

Proiectul de largire este in faza de evaluare a ofertelor de executie. Au fost depuse 4 oferte, pentru suma de aproximativ 30 de milioane lei, fara TVA. Este o investitie care se deruleaza pe un tronson de 4,1 km. Termenul maxim de executie este de 9 luni. In momentul in care vom avea desemnat constructorul, spre ca in aceasta iarna sa se intample asta, ni se da posibilitatea ca in primavara sa dam ordinul de incepere a lucrarilor. Aici am rezolvat situatia si cu CNAIR, cei care gestioneaza proiectul Varianta de Ocolire Sud, tinand cont ca avem o intersectie pe drumul judetean, vom realiza un sens giratoriu. Vom asigura tot ceea ce inseamna investitia si accesul cetatenilor pe drumul judetean, dar si accesul la varianta de ocolire„, a spus Calin Dobra, presedintele CJT.

Pe drumul judetean dintre Timisoara si Mosnita Noua vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete si iluminat public pe intreg traseul. In plus, vor fi plantati peste 1000 de arbori si se vor amenaja accese catre strazile laterale si rigole de scurgere a apelor pe ambele parti ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atat alveole pentru stationarea autovehiculelor, cat si statii pentru transportul in comun.

Drumul va fi modernizat si largit pe o lungime de 4.1 km. Conform documentatiei, lucrarea ar trebui sa fie gata in 9 luni.

Primaria Timisoara a anuntat recent ca va extinde la 6 benzi bucata de drum dintre sensul de la AEM si pana la iesirea din oras.

La inceputul lunii octombrie, in plenul Consiliului Local a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru ‘Modernizare si extindere Calea Buziasului’, pentru ca accesul la viitoarea centura de sud sa fie cat mai usor.

Este un proiect foarte important pentru ca vizeaza extinderea la 6 benzi a drumului dinspre Mosnita Noua, de la sensul giratoriu de la AEM, pana la racordul la viitoarea centura. Asa mare afluenta de masini vom avea in acea zona, odata cu darea in folosinta a centurii, incat am considerat necesar sa realizam o conexiune pe 6 benzi”, a spus primarul Nicolae Robu.

Exit mobile version