Opinia Timisoarei

Aparatele anti-ciori, folosite pentru alungarea porumbeilor din Timisoara? S-ar putea monta si in scoli

TIMISOARA. Primaria Timisoara incearca sa tina ciorile la distanta de centrul orasului cu ajutorul a doua dispozitive care imita sunetele pasarilor de prada, montate pe copacii aflati in parcul din spatele Catedralei Mitropolitane. Un consilier local propune ca acelasi tip de aparat sa fie folosit pentru alungarea porumbeilor din podurile scolilor.

Elena Wolf, consilier local din partea FDGR (n.r. Forumul Democrat al Germanilor din Romania), totodata si director al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timisoara, considera ca aceste dispozitive ar goni porumbeii care se aduna in podurile scolilor. A solicitat specialistilor din primarie sa analizeze posibilitatea amplasarii aparatelor in scoli. In unele situatii, podurile cladirilor din Timisoara s-au dovedit a fi adevarate focare de infectie. Chiar viceprimarul Traian Stoia a descoperit, in mai multe poduri, gainat de pasari, porumbei morti si pureci.

CITESTE SI: FOTO! Focar de infectie in podurile si pivnitele cladirilor istorice din Timisoara: gainat de pasari, porumbei morti si pureci

„Primaria Timisoara, prin Directia de Mediu, a amplasat in Parcul Catedralei doua aparate care emit sunete in scopul alungarii ciorilor. Directia de Mediu va monitoriza efectul asupra acestor aparate asupra ciorilor din parcurile Municipiului Timisoara. Daca efectul va fi cel asteptat, se va incerca aceasta metoda si pentru controlul populatiilor de porumbei”, este raspunsul primit de Elena Wolf de la Directia de Mediu.

Potrivit sefului Directiei de Mediu, Adrian Bere, timisorenii au cerut, in trecut, protejarea porumbeilor din zona centrala si chiar amenajarea unui spatiu in care acestia sa poata fi hraniti.

„Privitor la porumbei, am avut foarte multe sesizari de la cetateni, unul mai inventiv ca altul, in care ne solicitau sa amenajam un spatiu in zona ultra-centrala pentru a putea hrani pasarile. Doamna Wolf a solicitat sa montam aparate cu ultrasunete in podurile de la scoli. Momentan nu putem face asta, podurile trebuie sa fie igienizate in primul rand, apoi trebuie inchise. Analizam cererea doamnei consilier, trebuie sa ne gandim si la efectele secundare, daca exista. In unele scoli avem copii in clasa zero, acestia sunt mai sensibili”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Adrian Bere, seful Directiei de Mediu.

Ramane de vazut la ce concluzie vor ajunge specialistii din cadrul Primariei Timisoara si daca aceste dispozitive pot fi montate in scoli pentru alungarea porumbeilor.

Exit mobile version