Opinia Timisoarei

Anuntul facut de premierul Dacian Ciolos la Timisoara despre Centura de Sud a orasului

TIMISOARA. Sperante slabe! Premierul Dacian Ciolos, aflat intr-o vizita la Timisoara, da asigurari ca stie de necesitatea Centurii de Sud a orasului si explica, intr-o oarecare masura, de ce proiectul nu se regaseste pe lista de investitii in infrastructura a Guvernului Romaniei nici in acest an.

Nu am discutat, o sa discut cu primarul si cu presedintele Consiliului Judetean. Guvernul a preluat un Masterplan pe Transporturi si resursele bugetare pe investitii, care nu au fost mari pentru ca au fost luate decizii legate de cresterea salariilor. Deci, nu am putut pune mai multi bani si nu am vrut sa deschidem subiectul pe prioritizari in Infrastructura. Am considerat ca e mai intelept sa trecem la treaba si sa aplicam deciziile deja luate. O sa vad in ce pozitie se afla aceasta investitie, e firesc ca Timisoara sa aiba aceasta pretentie, dar bugetul e acelasi, nu a crescut, ci dimpotriva, a scazut din cauza masurilor de care v-am spus. In masura prioritizarii, vom vedea ce vom putea face„, a precizat premierul Dacian Ciolos la Timisoara.

CITESTE SI: Ultimul anunt al CNADNR pentru 2016! Timisoara, ‘sarita’ iarasi de la soseaua de centura! Se face, insa la Caracal

UPDATE: In cursul zilei de vineri, primarul Nicolae Robu l-a insotit pe premierul Dacian Ciolos intr-o vizita fulger prin Timisoara, in zona in care ar trebui construita Centura de Sud, dar si la cele trei licee ale caror cladiri sunt acum in proces de reabilitare: Loga, Calderon si Lenau.

Am stat de vorba cu domnul Ciolos. E un subiect sensibil, i-am aratat un filmulet, i-am explicat cum stau lucrurile si cat de importanta e Centura pentru Timisoara, voi reveni cu detalii„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro in cursul dupa-amiezii primarul Nicolae Robu inainte de a intra la intalnirea cu liberalii care urmeaza sa valideze candidatii in Timis pentru alegeri, la Sala Filarmonicii.

Prim ministrul Romaniei, Dacian Ciolos, a participat la Timisoara la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest fostului presedinte al Comisiei Europene profesorul  Jose Manuel Durao Barroso. Premierul roman are o relatie speciala cu fostul lider european din vremea cand era la Bruxelles comisar pentru Agricultura. Astazi, Barroso a dat asigurari la Timisoara ca ‘Romania, e in maini bune‘, cu un guvern condus de Ciolos.

CITESTE SI: Jose Manuel Durao Barroso, fostul presedinte al Comisiei Europene, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara! FOTO!

Exit mobile version