Opinia Timisoarei

Anuntul Colterm: De joi seara a reinceput furnizarea agentului termic, insa cu intarziere. In cursul zilei de vineri toti timisorenii vor avea caldura si apa calda

TIMISOARA. Dupa cea de-a treia noapte petrecuta in frig de timisorenii racordati la Colterm, compania de termoficare a venit cu precizari, vineri dimineata.

CITESTE SI: A treia noapte in frig pentru timisorenii racordati la Colterm. Caldura promisa de Dominic Fritz n-a venit

Reprezentantii Colterm transmit ca au pornit sistemul inca de joi seara, insa cu o intarziere, iar prioritate au avut spitalele, si dau asigurari ca de vineri toti abonatii vor avea caldura si apa calda.

Începând din seara de joi, 28 octombrie, COLTERM a reînceput furnizarea agentului termic pentru clienții sistemului centralizat de încălzire. Din păcate, distribuitorul de gaz a întârziat livrarea acestuia cu 4-5 ore, motiv pentru care nu am reușit să repunem în funcțiune sistemul de încălzire în timpul în care estimăm că se va întâmpla, instalațiile fiind repornite aseară, după ora 18.
Prioritare la alimentare au fost spitalele din Timișoara racordate la COLTERM, motiv pentru care alimentarea celorlalte puncte termice a întârziat peste estimările noastre. Ne cerem scuze timișorenilor cărora le-am prelungit acest disconfort și îi asigurăm că, în cursul acestei zile, toate punctele termice vor fi alimentate și toți timișorenii vor avea căldură și apă caldă. Întârzieri în furnizare vor fi la o parte dintre clienții din zona de nord a orașului, respectiv a celor arondați punctelor termice 13, 50 și Diana, unde există o avarie care se va remedia până în orele următoare, ca până cel târziu la ora 20 și acestea să fie alimentate cu agent termic.

Așa cum s-a anunțat în toată această perioadă, temperatura la care vom furniza căldură va fi scăzută, de 35 de grade la plecarea din punctele termice.

Ne cerem scuze timișorenilor și îi asigurăm că,în continuare, se fac eforturi din partea noastră și a executivului Primărie pentru ca situația furnizării de agent termic să fie remediată”, au transmis reprezentantii Colterm vineri dimineata.

Primarul Dominic Fritz a plecat la Bucuresti pentru o serie de intalniri in speranta ca va reusi sa gaseasca o solutie pana luni, cand expira contractul pe 3 zile incheiat cu furnizorul Tinmar Energy.

CITESTE SI: S-a semnat contractul cu un furnizor de gaz pentru Timisoara pe 3 zile, cu posibilitate de prelungire. Se vor incalzi caloriferele in cateva ore 

CITESTE SI: Ce se intampla de luni incolo cu caldura in Timisoara? Primarul Dominic Fritz nu are niciun raspuns: Suntem in aceeasi situatie ca atunci cand s-a retras E.On-ul

UPDATE: Colterm a revenit cu explicatii legate de faptul ca nu s-au incalzit caloriferele oamenilor la ore bune de la momentul repornirii sistemului

Repornirea sistemului centralizat de termoficare, după mai bine de 48 de ore de nefuncționare, necesită un timp de peste 12 ore până când întreaga rețea se încălzeste la parametrii de funcționare, și până când timișorenii vor simți efectiv caldură în calorifire și apă caldă la robinete. Așa cum am anunțat, în seara de 28 octombrie au fost repornite, cu prioritate, punctele termice cărora le sunt arondate spitalele timișorene, conectate la sistemul centralizat de termoficare. Era prioritar ca cei aflați în suferință să beneficieze, cât mai repede, de confortul termic necesar! De aceea, inclusiv clienții COLTERM aflați pe traseele punctelor termice la care sunt arondate spitalele au avut apă caldă și căldură imediat ce acestea au fost repuse în funcție. 

Având în vedere că rețeaua termică a municipiului Timișoara (primară și secundară)  măsoară 310 kilometri, aducerea agentului termic la parametrii de temperatură care să se simtă efectiv în locuințe  poate dura și peste 12 ore„, au transmis reprezentantii Colterm vineri la orele pranzului.

UPDATE: Vineri la orele serii inca intr-o multime de locuinte racordate la Colterm timisorenii stateau in frig si fara apa calda. Primarul Dominic Fritz a anuntat prelungirea contractului de furnizare a gazului pentru inca 3-4 zile dupa ce va expira luni dimineata cel iscalit joi.

CITESTE SI: Dominic Fritz anunta o noua ‘reusita’: S-a prelungit cu inca 3-4 zile contractul de gaz care expira luni. Timisorenii conectati la Colterm vor avea apa calda si caldura 

Exit mobile version