Opinia Timisoarei

Anunt soc de la Papa Francisc pentru crestini: De Paste nu mai mancati…

Cea mai mare sarbatoare a crestinatatii se apropie cu pasi repezi, iar romanii abia asteapta incheierea postului pentru a se desfata cu bucate savuroase. Papa Francisc le atrage insa atentia crestinilor sa renunte la carnea de miel, caci comit un mare pacat.

Pentru romani, Pastele e acel moment de mare bucurie in care familiile participa la slujba, iau lumina, apoi se aduna laolalta in jurul meselor imbelsugate pentru a se bucura impreuna de invierea mantuitorului.

Printre bunatatile care nu lipsesc niciodata de pe mesele de Paste se numara friptura de miel si drobul.

Papa Francisc atragea atentia, in urma cu ceva vreme, asupra faptului ca a manca carne de miel reprezinta un mare pacat.

Nu mai mancati miel de Paste! Printre cele mai vechi comunitati crestine, mielul a fost reprezentat pe umerii pastorului si simboliza sufletul salvat de Hristos. Uciderea lui de Paste nu are nici o baza in traditia crestina, ci mai degraba isi are radacinile in Vechiul Testament. Este un ritual sangeros, in contradictie puternica cu conceptul invierii, care aduce cu sine reinnoirea de credinta si speranta. Este un ritual ce nu este necesar intr-o societate ca a noastra, deja cufundata in violenta si moarte, care serveste doar pentru a satisface interesele industriei alimentare„, spunea Papa Francisc, potrivit rtv.net.

Exit mobile version