Opinia Timisoarei

Angajatii de la Finante din Timisoara au iesit in strada! Protesteaza fata de mutarea sediului regional la Deva. FOTO si VIDEO!

UPDATEMinisterul Finantelor, dupa greva de la Finantele din Timisoara: linisteste contribuabilii, nu pomeneste de mutarea Directiei Regionale la Deva
___________________

UPDATE   CITESTE SI: Sindicalistii de la Finante Timis la Prefectura! Vezi rezultatele intalnirii cu prefectul si presedintele CJT

____________________

TIMISOARA. Protest spontan la Timisoara, la sediul Directiei Finantelor Publice.

Programul cu publicul a fost suspendat!

Peste 300 de angajati ai Directiei Generale a Finantelor au iesit in strada sa-si exprime nemultumirea fata de intentia guvernului de a muta sediul Directiei Regionale la Deva. Sindicalistii din Finante sunt hotarati sa  intrerupa munca si sa protesteze pana cand autoritatile central  vor renunta la decizia de mutare.

Platoul din fata sediului Finantelor s-a umplut in aceasta dimineata de salariatii Directiei Generale a Finatelor Publice care au oprit programul cu publicul si au iesit in strada, blocand astfel activitatea fiscului din Timisoara.

Inarmati cu fluiere si avand pancarde sindicalistii din Finante spun ca mutarea sediului Directiei Regionale la Deva este ilegala si ca prin acesta mutare zeci de oameni vor fi disponibilizati, iar familiile lor vor avea de suferit. Mai mult, ei afirma ca Timisul este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat din tara, iar  o asemenea decizie afecteaza mii de firme care se vad obligate sa faca naveta la Deva.

Potrivit liderilor de sindicat, propunerea de mutare a sediului finantelor ii apartine liberalului Dan Radu Rusanu care vrea astfel sa isi arate puterea politica in viitoarea regiune de vest care cuprinde judetele Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara. Asta in conditiile in care in Timis sunt 77.000 de contribuabili fata de numai 30.000 in Hunedoara iar incasarile per angajat finante au fost pe primele 6 luni de 2,2 milioane de lei fata de numai 1,2 milioane lei in judetul Hunedoara.

Liderii protestatarilor vor merge astazi si la prefectura Timis pentru a cere autoritatilor judetene sa intervina la Bucuresti, pentru a bloca hotararea de guvern ce ar putea fi data in acesta saptamana. Oricum, sindicalistii sunt decisi sa protesteze pana cand situatia lor va fi clarificata iar in cazul in care guvernul Ponta va decide pana la urma mutarea sediului finatelor la Deva, vor ataca in instanta hotararea de guvern.

Joi, angajatii Finantelor Timis vor organiza un mars de protest pe strazile Timisoarei. Acestia vor merge de la sediu pana la Prefectura Timis. Acolo vor lua parte la un miting.

CITESTE SI: Se muta sediul Finantelor de la Timisoara la Deva? Sindicalistii sunt furiosi si spun ca este o palma morala data Timisoarei

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version