Opinia Timisoarei

Angajata a unei banci, ridicata de politisti si procurorii DIICOT Timisoara. Timp de 11 ani a furat bani din conturile clientilor

TIMISOARA. Politistii Birgazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si procurorii DIICOT au pus in executare trei mandate de perchezitie la persoane suspecte ca au facut operatiuni financiare in mod fraudulos, timp de 11 ani. Vizata este o angajata a unei banci din Timisoara.

CITESTE SI: Procurorii DNA, o noua descindere la Primaria Timisoara

Femeia, angajata a unei sucursale bancare din Timisoara, a folosit diferite dispozitive pentru a face transferuri bancare din conturile unor clienti al bancii.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2010 – 2021, o persoana banuita ar fi efectuat, prin utilizarea neautorizata a unor date de identificare ale titularului si ale contului bancar sau folosind, fara drept, dispozitive de tip token sau digipass, eliberate pe numele clientilor, 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale unor clienti. Pe parcursul celor 11 ani, persoana ar fi accesat ilegal conturile de internet banking ale unor clienti (705 acte materiale) prin folosirea, fara drept, a dispozitivelor de tip token sau digipass”, transmite IPJ Timis.

Angajata sucursalei bancare a falsificat si o semnatura pentru a transfera ilegal 73.000 de lei.

De asemenea, in vederea justificarii unui transfer bancar, ar fi plasmuit un inscris, sub semnatura privata, pretins incheiat de catre un client al bancii, pe care l-ar fi folosit pentru a justifica un transfer bancar de aproximativ 73.000 de lei. În activitatea infractionala persoana ar fi beneficiat de sprijinul altor 4 persoane, care ar fi inlesnit activitatea infractionala, prin punerea la dispozitie a datelor conturilor bancare folosite de acestia, conturi care au fost utilizate in vederea realizarii de transferuri frauduloase”, mai transmite IPJ Timis.

In aceasta modalitate, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

In urma perchezitiilor, au fost descoperiti si ridicati 7.500 de euro, 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, doua stampile si documente.

Un numar de 5 persoane au fost duse la sediul DIICOT Timisoara, pentru audieri.

 

Exit mobile version