Opinia Timisoarei

Ancheta la „scheletul” spitalului de pe Torontalului, dupa disparitia a peste 900 de geamuri si usi termopan

TIMISOARA. Peste 900 de geamuri si usi din termopan au disparut din subsolul cladirii unde ar fi trebuit sa fie ridicat noul Spital Municipal de pe Calea Torontalului. Tamplaria de termopan a fost ascunsa si zidita in subsol, dar acest lucru nu a fost un obstacol pentru hoti. Paguba a fost estimata la 300.000 de euro.

Cladirea aflata in constructie se afla inca in subordinea Primariei Timisoara. Achizitionarea materialelor de constructie s-a facut pe timpul intre anii 1997 si 2003. „Noi am preluat spitalul in 2003, dar am preluat numai spitalul, nu geamuri termopan sau altele. In momentul in care noi am facut inventarul sa predam spitalul la DSP, a aparut o hartie in care scrie ca toate acelea sunt ale Municipalului, ale firmei care l-a facut. Paza nu am asigurat-o noi. Pana in 2007, paza a fost asigurata de corpul de gardieni de la CJT. Noi atunci am preluat paza. Chestiile astea, termopanele, nu apar pe niciun proces de predare primire. In momentul de fata noi facem o ancheta. Deocamdata, constructorul trebuie sa ne arate cui le-a predat. De la noi nu s-a furat nimic pentru ca nu ni s-a predat nimic. Nici spitalul nu are nicio vina, nici paza nu are nicio vina„, a declarat Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara. Jaful a fost descoperit in timp ce Directia de Sanatate Publica se pregateste sa preia cladirea de la administratia locala, pentru a o transforma in Institut Oncologic.

Reprezentantii firmei de constructie cu are s-a incheiat contractul au declarat ca vor cauta actele in arhiva pentru a se stabili exact ce s-a cumparat in urma cu mai bine de un deceniu. Paza cladirii este asigurata de catre primarie. Pana acum nu a fost formulata nicio plangere de furt la politie. Oficialii de la Spitalul Municipal au declarat ca se desfasoara o ancheta si numai dupa ce vor avea rezultate vor face declaratii. Spitalul orasenesc se construieste de mai bine de 10 ani la periferia orasului. In acest timp, a fost in subordinea mai multor institutii: de la Ministerul Sanatatii la Primarie, apoi la Spitalul Municipal, din nou la Primarie, urmand sa ajunga la Directia de Sanatate Publica Timis.

Exit mobile version