Opinia Timisoarei

Ancheta la Balta Lamaita din Timisoara, unde au murit pestii. Primele concluzii ale inspectorilor Primariei!

TIMISOARA. Dupa ce opiniatimisoarei.ro a prezentat ieri ce se intampla pe Balta Lamaita, din parcul cu acelasi nume din Timisoara, unde o multime de pesti morti zaceau pe marginea apei, inspectorii primariei au descins imediat in zona. Acestia au confirmat situatia, insa deocamdata nu au descoperit si cauza certa care a dus la moartea pestilor. Au insa primele banuieli.

CITESTE SI: Socant! Pesti morti in lacul unui parc din Timisoara! FOTO!

Inspectorii primariei vor merge din nou marti la Balta Lamaita pentru a ridica impreuna cu specialistii probe de apa, insa reprezentantii Primariei spun ca nu poate fi vorba de o otravire a apei cu substante de tratare a gazonului din jurul acesteia, asa cum se tem localnicii.

Situatia a fost constata si de inspectorii Primariei. Cu privire la cauzele acesteia, in cursul zilei de marti se vor ridica probe de apa, dar si analiza asupra pestilor morti. Gazonul montat in parc este gazon rulat, el nu a fost tratat cu nici un fel de substanta, asa cum nu au existat tratamente la nici unul din obiectele din parc. S-a inregistrat o scadere a nivelului apei cu aproximativ 30-40 de cm in ultimele 2 saptamani, cauza posibila a fenomenului. In perioada urmatoare se vor instala si camere de supraveghere in parc pentru a evita actele de vandalism, care au inceput deja sa apara. Investitia este una de top, prima de acest gen in cartiere de periferie ale Timisoarei. Speram ca un astfel de gest sa schimbe si mentalitati, iar comportamentul fata de investitiile in spatiul public sa se schimbe in bine„, a declarata pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

Va reamintim, Parcul Balta Lamaita a fost cuprins intr-un amplu proiect de modernizare, inca din martie 2015 , in valoare de 2 milioane de lei, fara TVA. Receptia nu s-a facut nici pana in ziua de astazi. La inceputul lunii iulie, primarul Nicolae Robu a spus ca mai erau de remediat niste lucruri in parc, ce au fost aduse la cunostinta echipei ce se ocupa de reamenajare, iar acestea vor fi gata in cel mult 2 saptamani

Exit mobile version