Opinia Timisoarei

An teribil pentru baietii de la Politehnica Timisoara. A doua retrogradare in doi ani

TIMISOARA. Politehnica Timisoara incheie anul 2023 cu o performanta nedorita in palmares, retrogradarea din liga secunda, a doua la rand, dar si cu un meci pierdut la masa verde in liga a III-a.

Politehnica a inceput anul 2023 de pe locul 19 in liga secunda, cu o linie de clasament dezastruoasa, 2 victorii, 6 egaluri si 8 esecuri si un golaveraj pe masura, 10-22. In cele 3 meciuri din primavara din sezonul regular, alb-violetii au mai obtinut un singur punct si au incheiat cu 13 prima parte a sezonului. A urmat un play-out cu doar doua victorii, a terminat pe ultimul loc si a retrogradat in „C”, de aceasta data si sportiv, dupa ce anul trecut a fost rechemata pe ultima suta din lipsa de echipe.

Astfel, dupa 7 sezoane, Politehnca a parasit divizia secunda cu 71 de victorii, 53 de remize si 87 de infrangeri, dar si golaveraj negativ, 236 – 259. Cele mai multe reusite au fost consemnate in stagiunea 2017-2018, cand alb-violetii au inscris de 55 de ori, iar cele mai putine in sezonul trecut, doar 18.

La capitolul goluri incasate, cele mai multe au fost in campionatul 2016-2017, 59, iar cele mai putine au fost in sezonul 2019-2020, cel intrerupt de pandemie, doar 12.

In ultimul sezon de liga secunda, cel mai bun marcator al Politehnicii a fost Cosmin Birnoi, autor a patru goluri. In cele 7 sezoane petrecute in liga secunda, cel mai bun marcator al Politehnicii intr-un sezon este Stefan Blanaru, atacantul care in stagiunea 2016-2017 inscria de 16 ori. De el s-a mai apropiat doar Deian Sorescu, un an mai tarziu, cel care inscria 14 goluri.

Un nou inceput in liga a III-a

Politehnica a inceput sezonul 2023-2024 in seria a VIII-a a ligii a III-a, alaturi de alte trei reprezentante ale Timisului: Phoenix Buzias, Avantul Periam si nou promovata CSC Peciu Nou. Dupa 15 runde disputate, Poli a incheiat anul cu 30 de puncte, la 7 lungimi de liderul FC Bihor, dar la egalitate cu echipa din Peciu Nou.

Ecartul putea fi mai mic cu 1 punct, insa alb-violetii au pierdut la masa verde duelul cu Phoenix Buzias. Desi rezultatul din teren a fost egal, 0-0, Comisia de Disciplina a FRF a penalizat formatia timisoreana pentru ca l-a folosit pe Curescu, fotbalist care era suspendat pentru cumul de cartonase.

Cel mai bun marcator al Politehnicii in „C” este David Popa, cel care a punctat de 12 ori, si si-a trecut in cont si un hattrick, in runda a 11-a, la o victorie cu 6-1 in fata Socodorului. Pe locul 2 in ierarhia marcatorilor sunt Pureca si Marincu, fiecare cu cate 4 reusite, iar podiumul este completat de Olariu si Curescu, cu cate 3.

In prima runda din primavara Politehnica va juca pe teren propriu impotriva celor de la Gloria Lunca-Teuz Cermei.

Exit mobile version