Opinia Timisoarei

An scolar nou cu probleme vechi! Unde vor invata mii de elevi de la scolile de top din Timisoara?

TIMISOARA. Nicio veste buna pentru elevii din mai multe scoli din Timisoara! Cei care urmeaza cursurile liceelor in care lucrarile sunt in toi vor fi nevoiti sa mearga la scoala in mai multe locuri.

La Grigore Moisil, nici anul acesta nu vor invata de dimineata toti copiii. 19 clase vor face cursuri dupa-amiza, cel putin in primele trei luni ale anului scolar.

„Din pacate incepem cursurile in doua schimburi, cu 19 clase in program de dupa-amiaza, speram ca nu pentru mai mult de 2-3 luni. Pe Doja peste o luna se vor finaliza lucrarile la 8 clase, asa ca putem duce acolo copiii de la invatamantul primar. Am solicitat Primariei sa ne puna la dispozitie inca 6 sali de clasa, in alta parte, vor putea invata toti elevii in program de dimineata”, a declarat Cerasela Bociu, directoarea Liceului Grigore Moisil.

Si la Lenau problemele sunt departe de a fi rezolvate. Ceremonia de inceput de an scolar se va desfasura in toate locatiile in care invata acum elevii.

„Clasele de liceu sunt la corpul R al Politehnicii, de pe strada Republicii, clasele de gimnaziu vor fi in imobilul RATT, de pe Intrarea Doinei, iar clasele primare vor fi in continuare in imobilul din Piata Unirii, respectiv in salile de internat de pe Iosif Nemoianu”, a declarat Elena Wolf, directoarea liceului Nikolaus Lenau.

Aici, lucrarile sunt departe de a fi terminate, insa reprezentantii scolii sunt optimisti si spera ca din semestrul al doilea sa se poata intoarce in cladirea din centrul orasului.

Deocamdata, reprezentantii Primariei nu au nicio solutie pentru elevii care invata in liceele de top din Timisoara. Pe langa copiii de la Lenau si Moisil, si cei de la Loga vor incepe cursurile tot la Grupul Scolar Tanasescu, iar cei de la Calderon vor merge sa studieze la Liceul Agricol.

 

Exit mobile version