Opinia Timisoarei

Amfiteatre, sala de conferinte, muzeu antropologic, spatii de studiu, intr-un centru modern pentru studenti si profesori langa Timisoara. Aproape 30.000.000 de euro, alocati de Guvern Universitatii de Medicina

TIMISOARA. La propunerea Ministerului Dezvoltarii, Guvernul a decis alocarea a 144.445.000 lei Universitatii de Medicina din Timisoara care va ridica un centru modern pentru studenti si profesori la Ghiroda.

CITESTE SI: Cel mai tanar pacient din Romania, in stare critica la Terapie Intensiva, infectat cu coronavirus, este internat la Timisoara. E nevaccinat si le-a spus medicilor ca nu crede in COVID

Joi au fost aprobati indicatorii tehnico-economici, pentru implementarea proiectului de investitii „Construire corpuri de cladire Universitatea de Medicina si Farmacie «Victor Babes» Timisoara, comuna Ghiroda, judetul Timis”.

Sustinem dezvoltarea retelei de sanatate si educatie. Performanta in educatie se poate obtine prin asigurarea de conditii de studiu la standarde inalte. Acest obiectiv poate fi atins atunci cand studentii isi pot desfasura activitatea intr-un mediu modern, cu dotari de ultima generatie”, transmite ministrul Dezvoltarii Cseke Attila.

Proiectul prevede construirea unei cladiri cu doua amfiteatre, 10 sali de seminarii, centru de conferinte, muzeu antropologic, centru expozitional, birouri pentru cadre didactice si personal stiintific, doua sali de studiu si discutii, grupuri sanitare, spatii tehnice si administrative, spatii de circulatie si ascensoare. De asemenea, se vor construi si dota un corp de cladire cu rol didactic, dar si un imobil cu unitati de cazare, sala si terenuri de sport.

Constructia va avea dotari moderne, instalatii electrice, de protectie impotriva socurilor, sistem de avertizare si detectie la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panica, instalatii de stins incendii, instalatii termice, de ventilare, precum si de irigare a spatiilor verzi.

Amenajarea centrului ar trebui sa dureze 2 ani.

La ora actuala, la Medicina din Timisoara isi desfasoara activitatea 7.241 de studenti. Alaturi de activitatea didactica, au loc si activitati de pregatire medicala in specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenti. Activitatea didactica si stiintifica este realizata de 819 cadre didactice, specializate in peste 100 de discipline.

De asemenea, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara se desfasoara studii universitare de doctorat in 3 domenii, sub indrumarea a 106 profesori conducatori de doctorat, respectiv 87 la medicina generala, 14 la medicina dentara si 5 la farmacie.

Exit mobile version