Opinia Timisoarei

Amenzi pentru taximetristii din Timisoara. Vezi ce reguli incalca soferii de taxi si cum isi pacalesc clientii!

TIMISOARA. Politistii locali i-au luat la verificari pe taximetristii timisoreni, dupa ce mai multi timisoreni s-au plans de faptul ca acestia fie nu le dau bonurile, fie nu au afisate preturile asa cum trebuie. Afla cate amenzi s-au dat!

Oamenii legii au dat 17 amenzi in valoare de aproape 12.000 de lei. 10 amenzi de 8.200 de lei le-au dat pentru Legea 38/2003. Dintre acestea, 4 sanctiuni s-au dat pentru lipsa ecusonului cu numele, prenumele si fotografia soferului de taxi, 2 pentru neeliberarea bonului dupa efecturarea cursei, 2 pentru neprezentarea actelor necesare si cate una pentru lipsa certificatului de verificare metrologica si lipsa asigurarii pentru persoane si bunuri.

Alte 5 sanctiuni in valoare de 3.000 de lei s-au dat pentru lista anuntului cu privire la instructiunile de depunere a reclamatiilor – 3 la numar, una pentru ecuson cu datele si numarul autorizatiei deteriorat si alta pentru efectuarea serviciului de transport fara autorizatie. Oamenii legii au mai dat o amenda de 140 de lei si pentru oprire neregulamentara, iar alta de 500 de lei pentru un taximetrist ce nu a pastrat ordinea si linistea publica.

La controale au participat si inspectorii din cadrul Directiei Tehnice, care i-au lasat pe 5 soferi fara locuri de munca, dupa ce au ridicat 5 autorizatii de taxi. Politistii locali au anuntat ca astfel de actiuni vor avea loc si in perioada urmatoare.

Exit mobile version