Opinia Timisoarei

Amenzi de aproape 30.000 de euro si un camin pentru oamenii strazii inchis. Bilantul primei zile de controale in centrele si azilele pentru copii, batrani si nevoiasi, la Timisoara. Video

TIMISOARA. Trei echipe de control au verificat, luni, 16 centre pentru batrani, copii si sarmani din Timisoara si din judet, iar in urma verificarilor, au fost date amenzi de 140.000 de lei si un camin pentru oamenii strazii a fost inchis temporar.

CITESTE SI: A fost inchis un camin pentru oamenii strazii din Timisoara. Controale la azilele de batrani din tot judetul. Video 

Autoritatile care au fost in control au prezentat bilantul primei zile de controale si anunta ca vor continua actiunile si in zilele urmatoare.

16 centre au fost controlate, dintre care unul cu o suspendare temporara a activitatii. Protectia Consumatorului a dat o amenda de 3.000 de lei, iar ISU a dat 14 amenzi in valoare toatala de 137.000 de lei.

As dori sa ma refer putin la inchiderea centrului din Timisoara, pentru persoane fara adapost. S-au constat abateri de la normele de siguranta si de igiena, si anume: produse expirate, lipsa autorizatiei DSVSA la blocul alimentar, conditii insalubre. As dori sa-i dau o replica domnului primar Fritz care a iesit sa se victimizeze si a spus ca ‘prefectul a iesit sa denunte conditii de groaza la un centru rezidential si ca guvernul incearca sa inchida prima fundatie de dupa Revolutie’, Fundatia Timisoara 89, care gestioneaza acel centru care primeste finantare din partea primariei. Repet ce am spus. Am facut niste constatari privitoare la abateri.

Suspendarea este temporara, nu definitiva, s-au lasat niste masuri pentru remediere si in masura in care acestea vor fi aplicate, nu avem nicio problema sa redeschidem centrul„, a spus prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu.

Cei care au decis oprirea activitatii pana la remedierea tuturor problemelor descoperite au fost comisarii de la Protectia Consumatorului.

Abaterile care au fost gasite sunt lipsa autorizatiei de la DSVSA, produsele care aveau datele durabilitatii minimala expirate, adica erau expirate, produse la care s-a schimbat starea tehnica, la care nu se poate stabili data durabilitatii, oale emailate cu smalt spart cu portiune ruginita, frigidere necuratate, neigienizate. La cazare, camere neigienizare si necuratate,cu pereti cu portiuni sparte si cu tencuiala cazuta, insecte moarte pe toata suprafata geamului. Noi am dat o sanctiune de 3.000 de lei si am dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea si masura distrugerii produselor neconforme.

Am vazut si eu declaratiile, se incearca aceasta politizare excesiva, si avand in vedere experienta din trecut cu Primaria Timisoara, care ne-a acuzat ca suntem prea harnici, am castigat toate procesele. Drept urmare, nu e vorba de o politizare. Sunt 112 centre si vor fi verificate toate, indiferent de cine apartin. Obligatia de relocare revine Primariei. Si, din cate cunosc eu, au si contracte de relocare.

Daca isi remediaza problemele in 5-6 ore, fac solicitare, noi ne vom deplasa acolo si daca am constatat ca s-au remediat masurile, le dam drumul„, a spus Alin Gubandru, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Timis.

In total, 112 unitati vor fi controlate in total, pana la finalul saptamani, iar apoi autoritatile vor intocmi un raport cu situatiile descoperite in teren.

Exit mobile version