Opinia Timisoarei

Amenda de 15.000 de lei pentru un barbat care strangea deseuri in casa lui din Timisoara. Ce-au descoperit comisarii Garzii de Mediu Timis

TIMISOARA. Au fost controale la casa unui barbat din Timisoara, iar in urma verificarilor, comisarii Garzii de Mediu Timis l-au amendat cu 15.000 de lei.

CITESTE SI: Gluma proasta a unor copii care a declansat o operatiune fulger a politistilor la o scoala din Timis 

Barbatul la care s-au facut controalele se ocupa de colectarea deseurilor, insa fara sa aiba autorizatie de mediu. Isi transformase curtea intr-un veritabil depozit.

Comisarii GNM CJ Timis au efectuat un control la o persoana fizica, care defasoara activitati de colectare deseuri, fara a detine autorizatie de mediu, fapt pentru care s-a aplicat sanctiune contraventionala, in valoare de 15.000 lei si s-a interzis defasurarea activitatii de colectare deseuri, s-a dispus salubrizarea amplasamentului si predarea deseurilor catre un operator autorizat”, transmit reprezentantii Garzii de Mediu Timis.

Potrivit legii, „toate unitatile sau intreprinderile care desfasoara activitati de colectare, salubritate, tratare a deseurilor sunt obligate sa obtina o autorizatie/autorizatie integrata de mediu emisa de catre autoritatile competente pentru protectia mediului˝.

Cei care nu respecta regulile risca amenzi intre 5.000 si 15.000 de lei, persoanele fizice, si intre 40.000 de lei si 60.000 de lei, firmele.

 

Exit mobile version