Opinia Timisoarei

Am renascut dupa aceasta viata de restrictii. Daca nu se vaccineaza 70% din populatie, pandemia nu se opreste. Anuntul medicilor dupa imunizarea completa de la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Video

TIMISOARA. Avem primii medici si asistenti cu vaccinare completa anti COVID 19, la Timisoara, dupa ce duminica a inceput rapelul in randul angajatilor de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, carora le-a fost deja administrata prima doza de vaccin in urma cu exact 21 de zile.

CITESTE SI: A inceput revaccinarea medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Personalul medical la rapel. Video 

Primele cadre medicale imunizate au fost, ca si in 27 decembrie 2020, medicii clinicilor de Pneumologie si Boli Infectioase, dar si cei ai Compartimentului de Anestezie si Terapie Intensiva.

 

Cu totii spun ca nu au avut efecte adverse si spera ca majoritatea romanilor sa se vaccineze pentru ca pandemia sa se opreasca.

Practic, am renascut dupa aceasta noua viata pe care am dus-o in ultimul an. Prin vaccinare ma protejez si am toata increderea ca de acuma incolo voi incepe sa duc viata de dinainte de pandemie. Recomand tuturor sa faca acest gest pentru ca in toata aceasta perioada am avut o situatie dificila ca societate, sa ne ferim unii de altii ca sa nu ne imbolnavim, iar cei care n-au reusit acest lucru au avut mult de suferit cu forme severe sau chaiar dececse in familie. Cred ca e un gest de responsabilitate sociala sa ne vaccinam si sa-i protejam si pe cei care nu se pot vaccina, fie pentru ca au patologii care nu permit vaccinarea, fie ca fac fac parte din categoria femeilor gravide ori a copiilor pentru care nu se recomanda vaccinarea„, spune medicul Virgil Musta, sef Sectie Boli Infectioase la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

Am asteptat cu nerabdare si rapelul, pentru ca ne dorim sa fim imunizati. Trebuie sa constientizam ca tot ne vom intalni cu acest virus. E important sa fim vaccinati pentru ca avem 2 metode: sa trececem prin boala vaccinati, care e metoda cea mai protectiva, sau sa dezvoltam boala, si ati vazut cate sechele sau decese poate lasa in urma. Daca vrem sa ne reluam viata, sa ne revedem in siguranta cu familia, cu prietenii, daca vrem sa calatorim, trebuie sa ne vaccinam„, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babes din Timisoara.

N-am avut reactii adverse pe toata aceasta perioada, intre vaccinuri, si nu ne asteptam sa se intample nici pe mai departe. Colegii mei au inteles necesitatea vaccinarii si drept dovada am avut o rata de vaccinare de peste 95% in randul personalului medical din spital„, a precizat si medicul Diana Manolescu, director medical al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

A fost mai usor ca data trecuta, pentru ca atunci am avut trac de intepatura. Totul a decurs foarte bine, nu m-a durut deloc. Am asteptat acest moment, sa treaca cele 21 de zile ca sa ma simt implinita din punct de vedere al vaccinarii. N-am avut nicio reactie adversa. Intre administrarea dozelor, am pastrat toate masurile de preventie, n-am lasat masca, m-am spalat pe maini, am pastrat distanta fizica. Si de acum inainte trebuie sa ne comportam aproximativ la fel. E foarte importanta vaccinarea. Daca nu se vaccineaza majoritatea populatiei, adica peste 70%, atunci pandemia nu se opreste„, a spus medicul primar de boli infectioase Teodora Moisil, coordonatoarea campaniei de vaccinare din cadrul Spitalului Victor Babes din Timisoara.

Va reamintim, rapelul a inceput duminica dimineata la Spitalul Victor Babes din Timisoara. 412 angajati ai unitatii sanitare vor fi imunizati impotriva COVID 19.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version