Opinia Timisoarei

‘Am identificat greseli majore in gestionarea incalzirii’. Prefectul de Timis Mihai Ritivoiu cere alti bani de la Guvern pentru Colterm

TIMISOARA. Desi a identificat unele ”greseli majore” in gestionarea problemei privind incalzirea din Timisoara, prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, anunta ca a cerut un nou sprijin de la Guvernul Romaniei pentru Colterm. Este vorba despre cele 130 de milioane de lei bani solicitati de primarul Dominic Fritz, in lipsa unei solutii a administratiei pentru termoficare.

CITESTE SI: Noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara ar trebui sa fie gata anul acesta. CJT a alocat in buget aproape 45 milioane de lei. Foto 

Ritivoiu a discutat pe tema Colterm cu primarul Dominic Fritz, presedintele CJ Timis, Alin Nica, dar si responsabili de la compania de termoficare.

Pe langa pretul gazelor naturale si lipsa stocurilor de carbune, principala problema in stabilirea oricaror relatii extinse cu furnizorii o constituie starea de insolventa in care se afla Colterm si lipsa acesteia de credibilitate, consolidata in ani de zile. Am identificat greseli majore in gestionarea chestiunii incalzirii in anul 2021, dar despre acestea avem timp sa vorbim in vara. In acest moment singura prioritate este ca timisorenii sa nu stea in frig. Am convenit cu presedintele Alin Nica sa sustinem si la nivel politic demersul Primariei de a cere noi sume din Fondul de Rezerva”, a afirmat prefectul Mihai Rtivoiu.

Prefectura Timis a inaintat in acest sens Guvernului o solicitare pentru promovarea unei Hotarari pentru alocarea suplimentara a sumei de 130 de milioane de lei. Colterm a mai primit in aceasta iarna 54 de milioane de lei din Fondul de Rezerva Bugetara si 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrica si de gaze (40 la suta din toate sumele din schema de compensare la nivel national au fost directionate catre Timisoara).

Va reamintim, in urma cu cateva zile, Cristian Amza, seful USR Giroc, pus administrator special la Colterm de catre Administratia Fritz spunea la TVR Timisoara ca este nevoie de 50 milioane de lei pentru ca Timisoara sa treaca aceasta iarna. Ulterior, primarul Doinic Fritz a transmis o adresa la Prefectura Timis in care cere 130 milioane de lei de la Guvern, pentru incalzirea si apa calda din Timisoara.

Primarul Dominic Fritz continua sa dea vina pe greaua mostenire si pe Guvern pentru situatia dezastruoasa de la Colterm, invocand datoriile facute de administratia Robu, respectiv pe liberalizarea preturilor la energie, operatiune care a fost insa pregatita si aprobata in vara de guvernul PNL-USR-UDMR.

Zeci de scoli si gradinite s-au inchis la Timisoara din cauza frigului din clase, iar timisorenii abonati la Colterm au ajuns la disperare dupa ce temperaturile din locuinte depasesc cu greu 14-15 grade.

 

Exit mobile version